Sporazum o saradnji i sufinansiranju dopisničke mreže za područje Muftijstva mostarskog potpisan

Direktor Media centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Muamer Tinjak, muftija mostarski dr. Salem Dedović i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Mostar Džafer Alić su danas potpisali Sporazum o saradnji i sufinansiranju dopisničke mreže za područje Muftijstva mostarskog, čime žele jačati saradnju i unaprijediti dopisničku mrežu na tom području.

Ovaj sporazum je drugi takve vrste potpisan u okviru strategije razvoja dopisničke mreže širom Bosne i Hercegovine u saradnji s muftijstvima, s ciljem da se osigura kvalitetno pokrivanje područja Muftijstva mostarskog informativno, dokumentarnim sadržajima i historijskim naslijeđem važnim za Bošnjake muslimane. Direktor Tinjak ističe značaj institucionalnog rješavanja pitanja dopisničkih lokacija u saradnji s Muftijstvima.

Muftija Dedović naglašava da će kroz Media centar raditi na većoj prisutnosti Hercegovine, dok predsjednik Alić ističe važnost ove saradnje za jačanje medijskog prostora Islamske zajednice i informiranje javnosti o događajima s ovih prostora. Delegacija Media centra je također posjetila Centar za mir i multietničku saradnju u Mostaru, gdje su razgovarali o mogućnostima buduće saradnje.

Sporazum potpisan danas označava korak naprijed u jačanju saradnje i unapređenju informiranja javnosti, te povećanju prisutnosti područja Muftijstva mostarskog u medijskom prostoru Islamske zajednice i Bosne i Hercegovine.
Izvor: ( 24sata.info / Javno.ba )

drugi upravo čitaju