Spheropoulos pred Valencijom: Budimo koncentrirani, budimo tim

Crvena zvezda na krilima pobjede protiv Partizana ulazi u euroligaški duel protiv Valencije, gdje će možda i posljednji put pokušati da se uključi u borbu za uigravanje.

Izbornik Yanis Sferopoulos hvali protivnika iz Španjolske koji se aktivno bori za sudjelovanje u doigravanju.

Valencia je atletski jako dobra momčad, čvrsta, imaju drugu najbolju obranu u Euroligi… Pokušat ćemo igrati našu igru, trebamo ih napadati, ali pametno i na pravi način. Potrebno je imati tečnu igru, te defenzivno biti na razini, biti konstantan i ne dopustiti suparniku lake poene iz tranzicije.rekao je grčki izbornik.

Prvi put ove sezone u dvokrugu crveno-bijeli će biti domaćini oba susreta, što će biti značajno jer momčad neće trošiti novac na putovanja.

– Prvi put smo domaćini u dvokrugu i to je dobro za nas, ali fokus nam je samo na Valenciji. Tek tada ćemo razmišljati o Barceloni.

Zvezda neće moći računati na Nikolu Topića, Valenciju i Brandona Davisa.

– Stižu vijesti da Davis neće igrati, iako to ne znamo sa sigurnošću. Ako bude tako, bit će to značajan hendikep za Valenciju, ali nećemo podcijeniti druge talentirane igrače koje imaju. Imaju po 2-3 igrača na svakoj poziciji i smatram da moramo biti bolji kao momčad od njih, a ne fokusirati se na pojedince.

Izbornik se osvrnuo na poraz u Španjolskoj u prosincu, kada je Crvena zvezda imala šansu za pobjedu.

– Tada smo krenuli vrlo nestabilno, ali smo u drugom dijelu bili znatno bolji. Moramo biti koncentriraniji i imati kontinuitet kroz cijelu utakmicu.

U međuvremenu se Valencia znatno pojačala.

– Kevin Pengos i Justin Anderson dva su vrlo kvalitetna igrača i to je ono što sam i prije istaknuo – imaju opcije na svakoj poziciji i svaki igrač ima mogućnost napraviti vam probleme ako niste koncentriranizavršio je Sferopoulos.

Sportska centrala

drugi upravo čitaju