Sony Xperia 5 V dobila Android 14 nadogradnju

Sony je napokon odlučio Android 14 “pustiti” za model Xperia 5 V. Iako je Sony početkom studenog poslao ažuriranje za svoju glavnu verziju standardne veličine, Xperia 1 V, manji vodeći uređaj tvrtke, Xperia 5 V, čekao je dodatna dva mjeseca da dobije istu nadogradnju.

Xiaomi 13T Pro dobio HyperOS na Europskom tlu

Ovo očekivano poboljšanje dočekano je s velikim zadovoljstvom od strane korisnika koji su s nestrpljenjem iščekivali nove značajke i poboljšanja.

sony xperia 5 v dobila android 14 nadogradnju

Sredinom prosinca, serija Xperia 10 V već je dobila Android 14 tjedan dana nakon što je ista nadogradnja stigla na model Xperia 1 V, što je potaknulo očekivanja korisnika Xperia 5 V da će uskoro doći i do njih. Napokon, Sonyjev službeni Instagram račun danas je objavio da je ažuriranje dostupno i za Xperia 5 V, označavajući kraj nestrpljivog iščekivanja među vlasnicima ovog uređaja.

Samsung s Galaxy S24 modelima donosi i nove 45W/50W punjače

Ažuriranje na Android 14 donosi brojne novitete i poboljšanja, uključujući sve ono što je Google implementirao u svojoj najnovijoj verziji Android operativnog sustava.


2 11

Među ključnim značajkama je podrška za korištenje LED bljeskalice na stražnjoj strani uređaja kao svjetlo obavijesti. Ova značajka omogućuje korisnicima da jasnije primijete dolazne obavijesti ili alarme čak i kada je telefon postavljen licem prema dolje. Dodatno, mogućnost bljeskanja zaslona kako biste privukli pozornost na važne obavijesti ili alarme dodatno poboljšava korisničko iskustvo.

sony xperia 5 v dobila android 14 nadogradnju

Sony Xperia Pro-II donosi rotirajući prsten kamere

Jedno od značajnijih unaprjeđenja uključuje podršku za aplikaciju “Pronađi moj uređaj”, što vlasnicima Xperia 5 V omogućuje jednostavno praćenje, zaključavanje i daljinsko brisanje sadržaja na svom uređaju. Ova značajka nije samo korisna u slučaju gubitka ili krađe telefona, već pruža i dodatni sloj sigurnosti i kontrole nad osobnim podacima.


tekst2sl2

Nova značajka dijeljenja u blizini omogućuje korisnicima Xperia 5 V slanje datoteka s njihovog Windows računala na telefon bez upotrebe kabela.

Sony Xperia 5 V – kompaktni flagship

Ovo bežično dijeljenje olakšava transfer podataka i poboljšava povezanost između pametnog telefona i računala. Prilagodljivi prečaci na zaključanom zaslonu dodatno povećavaju praktičnost, omogućujući korisnicima brz pristup omiljenim aplikacijama ili funkcijama čak i kada je uređaj zaključan.


tekst1sl3

Važno je napomenuti da predstavljanje ovakvih ažuriranja obično dolazi u serijama, pa čak i ako niste primili obavijest o nadogradnji na Android 14, možete biti sigurni da će stići u narednim danima.

Huawei P70 donosi 1″ senzor ultraširoke kamere

Sony nastavlja pružati podršku svojim korisnicima, osiguravajući da najnovije značajke i poboljšanja budu dostupna svim vlasnicima Xperia 5 V.

U zaključku, ažuriranje na Android 14 za Xperia 5 V predstavlja značajan korak naprijed u poboljšanju funkcionalnosti i korisničkog iskustva. Sony ostaje predan pružanju vrhunskih tehnoloških inovacija, čime osigurava da njihovi korisnici imaju pristup najnovijim mogućnostima mobilne tehnologije.

iPhone 16 Pro (Max) – pred nama svom svojom ljepotom

Ako vi imate Xperia 5 V ili netko od vama poznatih, svakako javite ovu dobru vijest. Naravno i dalje želimo vidjeti Sony Xperia telefona za koje moramo priznati (a i to se zna) da ih je u posljednje vrijeme sve manje na tržištu.

itportal.ba

drugi upravo čitaju