Sony od 06.09.2023. podiže cijenu PS Plus pretplate

Sony PlayStation ponovno nam donosi “zanimljive vijesti”. No, nemojte odmah zaključiti da su se pojavile dugo očekivane EU cijene na hrvatskom PS Storeu – jer, nažalost, to nije slučaj.

Sony Xperia 5 V uočena na benchmarku – predstavljanje 01.09.2023.

Međutim, ovaj članak ipak nosi važne informacije vezane za PS Store, konkretno za pretplate. Sigurno vas zanima kako je to moguće, zar ne? Pa, odgovor je prilično jednostavan – Sony će povećati cijene za sve tri razine PlayStation Plus pretplate, i to značajno.

PlayStation Plus Essential, PlayStation Plus Extra i PlayStation Plus Premium sada će biti skuplji, i to značajno. Ovo poskupljenje će biti globalno i stupit će na snagu 6. rujna.

Vivo i Sony zajedno razvili senzor kamere za X100 seriju telefona

Sonyjev pristup PlayStation Plusu, podijeljen na tri razine, bio je metom kritika jer je pružao manju vrijednost u usporedbi s Xbox Game Passom, zbog nedostatka dostupnosti PlayStation ekskluziva od samog početka.


tekst2naslovna 2

Sada, kompanija slijedi korake Microsofta najavljujući značajno povećanje cijena za sve razine PS Plus pretplate: PlayStation Plus Essential, Extra i Premium. Čak će i PlayStation Plus Deluxe, alternativa Premiumu u nekim regijama, postati skuplji.

Sony PlayStation 5 prodan u 40 milijuna primjeraka

Primjerice, cijena PlayStation Plus Essential će se povećati na 80 USD/72 €/60 GBP godišnje, umjesto dosadašnjih 60 USD. Također, PlayStation Plus Extra će biti dostupan po cijeni od 135 USD/135 €/100 GBP, dok će PlayStation Plus Premium koštati 160 USD, 122 € i 120 GBP. Povećane cijene za mjesečne i tromjesečne planove nisu precizno definirane.

tekst2naslovna 3

Ova povećanja cijena PlayStation Plus pretplate stupaju na snagu 6. rujna. Trenutni pretplatnici će biti suočeni s novim cijenama nakon što obnove svoje pretplate.

Sony Xperia Flip – Nevjerojatan 7″ zaslon u 4K rezoluciji!

U intervjuu za TweakTown, šef PlayStationa, Jim Ryan, opravdava povećanje cijena kao “nužno i opravdano”, što je pomalo zbunjujuće, posebno imajući na umu značajan porast prodaje PlayStation konzola u ovom kvartalu.


tekst2sl

Postavljanje plaćene pretplate za temeljne značajke poput spremanja u oblaku i online multiplayera, smatra se nepraktičnom praksom. Ovo bi moglo potaknuti korisnike da razmotre prelazak na Xbox Game Pass, pogotovo jer PlayStation Plus trenutačno nudi većinom ekskluzive koje ne koriste višestruki igrači.

Što sve treba imati robot da bi mogao obavljati svoje zadatke? 

Već sada možemo osjetiti nezadovoljstvo među zajednicom PS5 i PS4 igrača zbog ovakvih poteza koje je Sony nedavno poduzimao. Ovo povećanje cijena samo dodaje gorivo na vatru.


tekst1naslovna 1

Iako će neki možda komentirati kako ih ovo neće zahvatiti budući da PlayStation Plus i dalje donosi određene besplatne igre, ne treba zaboraviti da će se, kada konačno budu dostupne EU cijene, i njih itekako osjetiti ovo povećanje.

Google Chrome (napokon) dobiva značajnu nadogradnju koja olakšava čitanje

S obzirom na visinu novih cijena, koje će na godišnjoj razini porasti za čak 35% u odnosu na trenutne, mnogi će morati ozbiljno razmotriti ostanak na PlayStation Plus pretplati i PS konzolama. Možda će se čak okrenuti prema računalima ili razmotriti prijelaz na Xbox platformu.


playstation5

S nestrpljenjem očekujemo 6. rujna 2023. i sa zebnjom iščekujemo kakve nas nove cijene čekaju. Jasno je kako će ovakvo poskupljenje duboko udariti po džepu svih PlayStation korisnika, te se postavlja pitanje kako će se to odraziti na odabire korisnika i hoće li se možda okrenuti alternativama poput Xboxa.

itportal.ba

drugi upravo čitaju