SDA UPUTILA BRUTALAN ODGOVOR NIKŠIĆU: UMJESTO ODGOVORA O TAJNIM UGOVORIMA I AFERAMA ‘TROJKE’, IZMIŠLJA PRIČU O ‘PLAĆENIM SMS ANKETAMA’

LAŽNI BORAC PROTIV KORUPCIJE

Iz Stranke demokratske akcije izjavu Nikšića o navodnoj „plaćenoj kampanji putem SMS-a“ nazivaju izmišljenom te ga pozivaju da odgovori na pitanje o tajnim ugovorima.

  • Umjesto odgovora o zloupotrebama sistema javnih nabavki, tajnim ugovorima, stranačkim zapošljavanjima i niza drugih afera Trojkinih kadrova, Nikšić, kao lažni i samoproglašeni borac protiv korupcije, izmišlja priču o „plaćenoj kampanji putem SMS-a“ i „zloupotrebi BH Telecoma“.

NIJE BILO ZLOUPOTREBE

Iz SDA su naglasili kako nikakve „plaćene kampanje“ niti „zloupotrebe BH Telecoma“ nije bilo.

Kao najveća stranka u BiH za internu komunikaciju za članovima koriste sve raspoložive kanale komuniciranja.

  • SDA kao najveća i najorganizovanija stranka u BiH za internu komunikaciju sa vlastitim članstvom – a ne za bilo kakvu plaćenu kampanju – koristi sve raspoložive kanale komuniciranja. To podrazumijeva korištenje elektronske pošte, društvenih medija, SMS-ova i besplatnih aplikacija poput Vibera. Korištenje usluge „bulk SMS“ uredno se plaća prema važećem cjenovniku, kao što se plaćaju i ostale telekomunikacione usluge fiksne i mobilne telefonije, saopćeno je.

UGOVOR SA M:TELOM

Podsjetili su i na ugovor ‘Trojke’, u kojoj djeluje SDP na čijem je čelu Nikšić, sa M:telom.

  • Vjerujemo da bi Nikšić bio najzadovoljniji da on lično određuje kako će SDA komunicirati, ili da telekomunikacione usluge ugovara sa M:telom, u srbijanskom vlasništvu, kao što je to radila Vlada Trojke u Kantonu Sarajevo. Na njegovu žalost – ništa od toga se neće desiti, zaključili su.

hayat.ba

drugi upravo čitaju