Scene koje slamaju srce: Roditelji djece koju je ubio Kosta K. došli sa slikama, u suzama sjede pred sudom

Nastavljeno je ročište u kaznenom postupku protiv Vladimira i Miljane K., roditelja dječaka Koste, koji je u svibnju 2023. ubio devet učenika i zaštitara beogradske Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”, kao i protiv dvojice djelatnika streljane u koju je dječak išao s ocem, prenosi Blic.

Na jučerašnjem ročištu u Višem sudu u Beogradu, sudsko vijeće odlučilo je suđenje zatvoriti za javnost.

Prvi su stigli roditelji Angeline Aćimović, koji su u zgradu suda unijeli veliku fotografiju svoje kćeri.

Fotografiju je čvrsto u rukama držao Anđelko, otac ubijene djevojčice.

Stigli su i roditelji Mare Anđelković te majka Eme Kobiljski. I majka malenog Andrije Čikića došla je s fotografijom sina u rukama.

Nakon ulaska u Palaču pravde svi su uokvirene fotografije ostavili na klupi u sudnici, no ubrzo ih je sudska straža zamolila da ih maknu, što su oni i učinili te su ih ponijeli sa sobom na suđenje.

Scena ispred sudnice u kojoj će se održati suđenje je vrlo tužna, roditelji ubijene djece stoje ili sjede i razgovaraju te povremeno naslanjaju glave jedni drugima na ramena.

Kako javlja reporter “Blica” s lica mjesta, majka malog Andrije sjedi ispred sudnice i objema rukama grli fotografiju svog sina, dok majka malene Angeline lije suze.

Sjede ispred sudnice i čekaju nastavak rasprave, s obzirom na to da su svjedoci u postupku i po zakonu ne mogu prisustvovati iznošenju obrane optuženih oca i majke ubojice dječaka.

Svoju odluku da isključi javnost sa suđenja i to po prijedlogu Višeg javnog tužilaštva, detaljno je objasnio predsjedavajući sudac Zoran Božović.

scene koje slamaju srce: roditelji djece koju je ubio kosta k. došli sa slikama, u suzama sjede pred sudom
Miljana K. s odvjetnicima

On je objasnio da se javnost isključuje radi zaštite maloljetnika, jer je kobnog dana ubijeno 9 maloljetnika.

Roditelji dječaka ubojice koji je 3. svibnja prošle godine u OŠ “Vladislav Ribnikar” počinio masovno ubojstvo, jučer su se izjasnili da nisu krivi.

Tijekom ročišta pročitana je optužnica i iznesena su uvodna izlaganja, a očekuje se da će optuženi danas iznijeti obranu.

Podsjetimo, otac Vladimir Kecmanović optužen je za teško djelo protiv opće sigurnosti, jer je njegovim oružjem počinjen masakr, dok je majka Miljana optužena za nedopušteno držanje oružja jer je njezin DNK trag pronađen na jednoj čahuri na mjestu tragedije.

The post Scene koje slamaju srce: Roditelji djece koju je ubio Kosta K. došli sa slikama, u suzama sjede pred sudom appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju