SAVRŠEN ZIMSKI RUČAK Kiseli kupus sa mljevenim mesem i pavlakom

Ovaj recept sa kiselim kupusom izdašno je jelo s mljevenim mesom, sirom i naravno kiselim kupusom, koje se lako priprema i ima izvrstan ukus.

Potrebni sastojci: 2 glavice luka, 1 kašika ulja, 500 g mljevenog mesa, 1 vrećica kiselog kupusa, 1 puna kašika koncentrata paradajza, 2 šoljice kisele pavlake, 250 g rendanog sira (gaude), so, biber, po želji ljuta mljevena paprika, masnoća za posudu za pečenje

Priprema:

1. Oljuštite i isijecite luk na kockice. U velikoj tavi ili šerpi zagrijte ulje, propržite luk dok ne postane proziran, a zatim dodajte mljeveno meso i pržite.

2. Potom dodajte kiseli kupus, koncentrat paradajza i šoljicu kisele pavlake i sve promiješajte. Posolite i pobiberite i dodajte malo ljute paprike u prahu po želji.

3. Nauljite posudu za pečenje, dodajte smjesu od mljevenog mesa i kiselog kupusa i po tome ravnomjerno rasporedite drugu šoljicu kisele pavlake, a zatim pospite gaudu preko svega.

4. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni sve dok se sir ne rastopi i porumeni.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

drugi upravo čitaju