SARAJEVSKA POLICIJA ODUZELA TRI AUTOMOBILA: VIŠESTRUKI POVRATNICI IMALI PREKO 40 HILJADA KM KAZNI

sarajevska policija oduzela tri automobila: višestruki povratnici imali preko 40 hiljada km kazni

Prvi automobil je oduzet u ulici Jošanička, općina Vogošća.

Policijski službenici PU Vogošća su kontrolisali putničko motorno vozilo Honda Civic, vlasništvo E.H., a kojim je upravljao V.S., rođen 1992. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 32-godišnjak upravlja neregistrovanim motornim vozilom, s nepripadajućim registarskim tablicama, bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 14.820,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Drugi automobil je oduzet u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo.

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj su kontrolisali putničko motorno vozilo Renault Megane, sa nepripadajućim registarskim tablicama, vlasništvo Dž.T., a kojim je upravljao 26-godišnji K.M. iz Sarajeva. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 24.991,80 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Treći automobil je oduzet u ulici Vrbanja, općina Centar Sarajevo. Policijski službenici PU Centar su kontrolisali putničko motorno vozilo “BMW”, vlasništvo A.A., a kojim je upravljao S.Dž., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 6.450,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Protiv svih prekršioca će Općinskom sudu u Sarajevu biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje.

The post SARAJEVSKA POLICIJA ODUZELA TRI AUTOMOBILA: VIŠESTRUKI POVRATNICI IMALI PREKO 40 HILJADA KM KAZNI first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju