Samsung One UI 7.0 dodatno unapređuje Material You Design

Prije tri godine, Google je predstavio jezik dizajna Material You s Androidom 12. Samsung je usvojio taj jezik dizajna s One UI 4.0 i unaprijedio ga u kasnijim izdanjima One UI-a. Sada je Google donio još poboljšanja Material You-u s ažuriranjem Androida 15, a mogli bismo ih vidjeti i u One UI 7.0.

One UI 7.0 testiran na Galaxy S24 Ultri

Android 15 donosi poboljšanja u prilagodbama Material You (prema izvorima Android Police i Eduarad0). Korisnici sada mogu birati kontrast boja, a boje korištene u određenim elementima korisničkog sučelja mijenjat će se sukladno tome.

1 14

Kao što možete vidjeti na snimkama zaslona ispod, postoje tri opcije kontrasta boja: Zadano, Srednje i Visoko. Odabir Srednje i Visoko povećava kontrast elemenata sučelja koji su iste boje kao i pozadina.

– Advertisement –

Samsung One UI 7.0 (Android 15) – [lista kompatibilnih modela]

Android 15 također omogućava korisnicima prilagodbu kontrasta teksta, značajku usmjerenu na poboljšanje pristupačnosti za osobe s oštećenjem vida. Povećanje kontrasta teksta dodaje crni naglasak ispod teksta u cijelom korisničkom sučelju, čineći ga lakšim za čitanje.

2 142 14

Ove značajke nisu potpuno nove. One su ranije bile prisutne u postavkama pristupačnosti u Androidu 14. Međutim, Google ih je sada učinio lakšim za pristup.

Samsung Galaxy S25 Ultra zadržava 3x Telefoto kameru

Vidi još i…


8 1

Nakon što je odabrana pozadina početnog zaslona, Samsungova značajka Color Palette (temeljena na Material You) odabrat će nekoliko boja iz te pozadine i primijeniti ih na određene elemente sučelja. Korisnici mogu birati između unaprijed postavljenih kombinacija boja ili pojedinačnih boja za daljnju prilagodbu.

Google je već izdao Android 15 Beta 2, a kako smo ranije izvijestili, Samsung je započeo unutarnji beta razvoj One UI 7.0. Međutim, južnokorejska tvrtka vjerojatno će pričekati još nekoliko mjeseci prije nego što javno otvori Beta program One UI 7.0.

Samsung Galaxy S24 FE uhvaćen u testiranju One UI

Moglo bi se najaviti sredinom ili krajem trećeg tromjesečja ove godine. Stabilno ažuriranje One UI 7.0 moglo bi biti izdano u četvrtom tromjesečju 2024. godine.

itportal.ba

drugi upravo čitaju