Samsung Galaxy S25 Ultra zadržava 3x Telefoto kameru

Nedavna izvješća o nadolazećem Samsung Galaxy S25 Ultra izazvala su znatnu raspravu u tehnološkoj zajednici. Početno su kružile glasine da bi Samsung mogao eliminirati 3x telefoto kameru u korist isključive upotrebe 200MP glavnog senzora za zumiranje kratkog dometa.

Battery AI i Samsung Galaxy S25

Međutim, ove su špekulacije opovrgnute uvidima cijenjenog informatora, Ice Universe, koji je potvrdio da će sljedeća iteracija serije Galaxy Ultra nastaviti imati postavu od četiri kamere.

– Advertisement –

Suprotno početnim glasinama, Ice Universe je pojasnio da će 3x telefoto modul ne samo ostati dio niza kamera, već je vrlo vjerojatno da će ovaj komponent biti nadograđen.

Samsung Galaxy S25 Ultra – manje kamera, ali veće mogućnosti zooma

Kamera od 10MP s 3x zumom, koja je bila standard od svog debija na Galaxy S21 Ultra, prošla je samo manje prilagodbe u kasnijim modelima. Te su prilagodbe uključivale male varijacije u veličini senzora i fokalnoj duljini—specifično između 67mm i 70mm—iako te promjene nisu bile značajne.


4 6

Slično tome, kamera ultra širokog kuta od 12MP i 120° vidio je malo inovacija otkako je prvi put predstavljena s Galaxy S20 Ultra. Glavna kamera, s druge strane, prošla je značajnije transformacije.

Samsung Galaxy S25 Ultra dijelit će bateriju s prethodnikom zbog smanjenja troškova proizvodnje

Evoluirala je od senzora HM1 od 108MP koji se koristio u S20 Ultra do senzora HM3 od 108MP koji se nalazi u modelima S21 i S22 Ultra, i najnovije do senzora HP2 od 200MP koji se nalazi u verzijama S23 i S24 Ultra.


ff

Za Galaxy S24 Ultra, trenutna predviđanja sugeriraju da će zadržati senzor HP2, s dodatnim poboljšanjima usmjerenim na povećanje prikupljanja svjetlosti, što je prethodno navedeno kao razlog za potencijalno odbacivanje 3x modula.

Pristupačniji Samsung Galaxy Z Fold6 možda nećemo vidjeti ove godine

Vidi još i…


2 33

Ipak, kontinuirana prisutnost i očekivana nadogradnja 3x telefoto kamere čini se da se uklapaju u Samsungovu strategiju usavršavanja postojeće tehnologije uz održavanje svestranosti u svojim vodećim uređajima.


ff44

Možda je najzanimljiviji razvoj vezan za periskopski modul, poznat po čestim ažuriranjima i modifikacijama tijekom godina. Pojavljuju se nove glasine da Samsung za model 2025. istražuje mogućnost uvođenja periskopske kamere s promjenjivom fokalnom duljinom.

Najnovija linija Samsung AI TV-a i zvučnika već je dostupna u redovnoj prodaji u Hrvatskoj

Za razliku od besprijekornih prilagodbi koje se vide u seriji Sony Xperia 1, Samsungov pristup mogao bi uključivati prebacivanje između dvije unaprijed postavljene fokalne duljine. Ova inovacija mogla bi potencijalno ponuditi nove fotografske sposobnosti i dodatno istaknuti Samsungove premium uređaje na konkurentnom tržištu.

Samsung najavljuje snažan rast dobiti i inovacije u nosivim uređajima za 2024.

Dok Samsung nastavlja inovirati i usavršavati svoju tehnologiju kamera, ovi razvoji sugeriraju posvećenost poboljšanju fotografske svestranosti i kvalitete. Nadograđujući postojeće module i eksperimentirajući s novim tehnologijama, Samsung teži zadovoljavanju sofisticiranih potreba i preferencija svojih korisnika, osiguravajući da njihovi vodeći telefoni ne samo da zadovoljavaju, već i nadmašuju visoka očekivanja današnjih entuzijasta za fotografiju pametnih telefona.

itportal.ba

drugi upravo čitaju