SAHRANJEN GILE KOJI JE NASMRT PRETUČEN U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: PORODICA JOŠ U ŠOKU

sahranjen gile koji je nasmrt pretučen u novogodišnjoj noći: porodica još u šoku

– Pretukli su ga uoči Nove godine, nije je ni dočekao. Umjesto da slavimo, mi sahranjujemo mog brata, legendu od čovjeka. Nije što je moj brat, ali zaista je bio duša od čovjeka. Da je mogao svima bi pomogao, svi ga znaju po dobrom srcu. Mrava ne bi zgazio – rekao je ranije za “Blic” Saša Morar, neutješan brat.

Nesretnog Dragomira su tukli do te mjere da su mu smrskali lobanju i kičmenu moždinu, a poslije gotovo cjelosedmične borbe ljekara on je preminuo na Božić.

– Iako smo i ja i moji prijatelji kao djeca imali svoje nesuglasice i tuče, nikada nismo mogli da pomislimo da nekoga tako bezdušno i brutalno ubiti. Ne znam šta se dešava sa ovim generacijama, ovo je prevršilo svaku mjeru – naveo je sagovornik.

Stravičan zločin se dogodio 31. decembra samo sat pred doček Nove godine. Dvojica mladića, stara svega 19 i 22 godine, Dragomira su brutalno prebili, a zatim ga ostavili da umre u grmlju, a pored toga pokušali su da ga i opljačkaju.

– Dragomir je taj dan radio i poslije posla je svratio u jednu kafanu kod Zelene pijace u Pančevu, kako bi uoči dočeka popio neko piće, a zatim otišao kući. Za njegov sto su sjela dvojica tinejdžera. Neki pričaju da su mu tražili da im plaća pića i da je brutalno pretučen kad je odbio, dok neki kažu da su na smjenu plaćali ture, ali da je svađa izbila oko nekih četiri vinjaka – ispričala je jedna od Dragomirovih prijateljica.

Ističe i da je najvjerovatnije neka pića platio Dragomir, a neka uhapšeni mladići, međutim, u jednom trenutku su oni počeli da se svađaju s Dragomirom oko računa.

– Dragomir je zaista uvijek bio miroljubiv, nikada nije pravio bilo kakve probleme, pa se okrenuo i otišao kada je vidio da je riječ o problematičnim mladićima. Gile zaista ne bi ni mrava zgazio i svi ga znaju kao dobricu. Međutim, kada je krenuo kući da stigne na autobus za Starčevo, oko 23 sata, ta dvojica klinaca su ga sustigla i brutalno ga pretukla. Udarali su ga rukama i nogama, čime god su stigli, a zatim ga ostavili kao životinju u zelenilu pored staze iza neke zgrade i otišli. Ostavili su ga da umre bukvalno – navodi Dragomirova prijateljica iz Starčeva koja je iz poštovanja prema porodici željela ostati anonimna.

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je u saradnji sa PU Pančevo uhapsilo N.G.(19) i A.B.(22.) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo teška tjelesna povreda usljed čega su doveli u opasnost život oštećenog Dragomira Jevtića koji je od posljedica prebijanja preminuo.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, oni se sumnjiče da su u toku novogodišnje noći u Pančevu u ugostiteljskom objektu „Moja Kafana“ fizički napali oštećenog Dragomira Jevtića tako što su mu zadali više udaraca rukama i nogama u predjelu glave i tijela, a potom oštećenog koji je bio bez svijesti prenijeli iza zgrade Arhiva Pančevo, gdje je pronađen od strane SZHMP Pančevo.

Na prijedlog OJT Pančevo, Osnovni sud u Pančevu odredio je pritvor osumnjičenima N.G. i A.B. zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke.

(A. J./Blic.rs)

The post SAHRANJEN GILE KOJI JE NASMRT PRETUČEN U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: PORODICA JOŠ U ŠOKU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju