Rukovodstvo Dubaija otkrilo plan: Naša ABA ligaška ekipa bit će skromna

Košarkaški klub Dubai je zvanično postao novi član ABA lige.

Na konferenciji za medije predstavili su strategiju kluba i planove za narednu takmičarsku sezonu.

Dejan Kamenjašević, generalni direktor KK Dubai, istakao je da je 90 posto stanovnika Dubaia stranaca i da vole košarku, te je istakao rezultate istraživanja koje je pokazalo da 67 posto ispitanika nedostaje sportski brend.

– Nećemo imati navijače poput Zvezde i Partizana, Olympiakosa i Panathinaikosa. To jednostavno nije moguće, mi ćemo ih morati privući kao igrače. Cilj nam je izgraditi identitet kluba na koji će svi navijači Dubaia biti ponosni.

Na pitanje o imenovanju Svetislava Pešića za trenera, odgovorio je da će se kadrovska rešenja znati nakon što se sazna u kojim će takmičenjima klub učestvovati.

Kada je riječ o igračima, proteklih meseci su se spominjala imena koja zastrašuju sve u Evropi.

– Nećemo dovesti Mikea Jamesa, Waltera Tavaresa i ostale spomenute igrače. Naš budžet za prvu sezonu ABA lige će biti skroman. Važno je učiti, praviti greške, sticati iskustvo i pokazati se u najboljem svetlu. Takmičarski prioritet nije osvajanje ABA lige, jer čak i da je osvojimo, nećemo automatski ući u Evroligu ili Evrokup. Cilj je uvek bio ABA liga, ali je važno i komercijalno i sportski igrati u oba takmičenja. Ulaskom u ABA pokazujemo da postojimo, da nismo samo neki oblak koji lebdi Balkanom.

Đorđe Đoković, potpredsjednik i izvršni direktor kluba, želi da naglasi da neće biti rasipanja novca, uprkos mišljenjima koja su se mogla čuti zbog porekla kluba.

– Ne dolazimo da rasipamo novac, nije nam cilj samo trošiti. Taj novac koji ulažemo u Tavaresa… želimo izgraditi zdrav sistem! Trenutno formiramo tim samo za ABA ligu, uglavnom s regionalnim igračima rekao je brat poznatog srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Izvor: ( www.sportskacentrala.com / Javno.ba )

drugi upravo čitaju