-3.1 C
Sarajevo
Sri, 02, 23

PRIJETE MOJOJ DJECI, A SAMO SAM ŠTITIO PORODICU OD PASA LUTALICA! OGLASIO SE DALIBOR KOJEG KRIVE ZA SMRT MLADOG GORANA

Reagovao je i Dalibor Kitić, jedan od komšija, kojeg su mladićevi roditelji optužili da je kriv za Goranovu smrt.

U svom reagovanju Kitić ističe da žali zbog tragedije i da “jasno i nedvosmisleno izražava saučešće porodici Karanović”, ali da želi da javnost sazna i drugu stranu priče.

  • Verbalne prijetnje o fizičkoj likvidaciji upućene meni i mojoj porodici, koje su uslijedile nakon samoubistva G.K. od strane porodice pokojnog, nagnale su me na objavljivanje moga stava i viđenja ove situacije kao demant na medijsku hajku vođenu protiv mene i moje porodice – navodi Kitić.

On navodi da je upozoravao mladića da njegovi psi uznemiravaju njegovu porodicu i da su čak nasrnuli na njegovo dijete, ali da njegov ” dobronamjerni savjet nije urodio plodom”, pa je na kraju bio “prinuđen da 24. jula 2022. prijavi slučaj organima bezbjednosti u Prnjavoru”.

  • Moja namjera, niti moje porodice, nije bila da se ruinira bilo čiji život ili egzistencija, nego samo da zaštitim sebe i svoju porodicu od sve veće fizičke prijetnje koja je dolazila od pasa lutalica iz dvorišta G.K. kao i da ne trpimo psihičku torturu tokom noći – navodi Kitić.

Kitić je prvi komšija porodice Karanović. Živi u Švajcarskoj, ali često sa suprugom i djecom dolazi na odmor u svoju kuću u Šibovskoj. Tvrdi da su godinama komšinski odnosi dvije porodice bili korektni, sve dok se nije pojavio problem sa psima lutalicama, o kojima je brinuo Goran.

  • Početkom 2012. godine sam počeo gradnju svoje porodične kuće na placu pored placa porodice Karanović, koji su zbog ratnih dešavanja prinudno napustili svoj rodni kraj u Drvaru. Po njihovom dolasku u Šibovsku moja šira porodica kao i većina mještana su materijalno shodno svojim mogućnostima pomagali porodicu Karanović kao i druge pristigle izbjegličke porodice – navodi Kitić.
  GRAĐANI ĆE SE OVE ZIME NAĆI PRED IZBOROM ŠTA PLATITI – RAČUNE ILI HRANU

Dodaje da je sve do ljeta 2021. godine, kada je on sa svojom tada petočlanom porodicom došao iz Švajcarske na godišnji odmor, odnos sa porodicom Karanović bio korektan.

  • Čestitali smo jedni drugima praznike i slave, što mogu potvrditi razmijenjenim telefonskim porukama iz tog perioda – ističe Kitić.

Tvrdi da ga je u ljeto 2021. godine napao čopor pasa, kada je pješice prolazio pored kuće komšija Karanovića, nakon čega je mladića zamolio “da bude obazriv prema njegovoj djeci, koja mogu biti napadnuta i ne daj Bože povrijeđena ili usmrćena od strane njegovih pasa lutalica”.

Već tada je, tvrdi, u dvorištu Kranovića bilo 30 pasa.

  • Nakon moje usmene molbe i upozorenja na mogući napad na djecu od strane pasa lutalica, to se nažalost i obistinilo, tako što su psi lutalice G. K. potjerali mog najstarijeg dvanaestogodišnjeg sina – navodi Kitić.

Tvrdi da su nakon ova dva incidenta on i njegov supruga razgovarali sa mladićem, “u namjeri da se obrati relevantnim institucijama da mu materijalno i logistički pomognu, kako bi propisno i bezbjedno po okolinu uzgajao svoje pse lutalice”.

  • Nažalost, naš dobronamjerni savjet nije urodio plodom i pokojni G.K. je nastavio sa dotadašnjom praksom nepropisnog i po okolinu nebezbjednog držanja pasa lutalica u svom dvorištu, koje je udaljeno samo 34 metra od naše porodične kuće – navodi Kitić.
  Slučaj Memić: Tužilaštvo pročitalo dijelove dnevnika oduzetog od optuženog Zijada Mutapa

Tvrdi da su psi bili prijetnja i po drugu djecu u naselju, te da noću on i njegove komšije nisu mogle spavati zbog laveža mnogobrojnih pasa.

U ljeto ove godine, kako tvrdi Kitić, broj pasa u dvorištu njegovih prvih komšija se povećao na “skoro 60”.

  • U jednom dijelu dvorišta, koje je bilo jako slabo ograđeno pletenom žicom u visini od otprilike 1,20 metra, ponekad bi psi, popevši se na pseću kućicu preskakali ogradu i slobodno se kretali po praznom placu koji se nalazi između moje i njihove kuće. Naša djeca se nisu smjela slobodno kretati čak ni u našem dvorištu – tvrdi Kitić.

Zbog sveg toga je, navodi, bio primoran da “prijavi slučaj organima bezbjednosti u Prnjavoru”, nakon čega je Komunalna policija “naložila deložaciju pasa lutalica i njihovo premještanje u zakonom predviđenu okolinu”.

  • Nakon odluke od Komunalne policije o deložaciji pasa lutalica, porodica Karanović je prekinula svaki kontakt sa našom porodicom. Već nekoliko dana poslije ovoga, mi smo otputovali za Švajcarsku – navodi Kitić.

Za Goranovo samoubistvo saznao je, kaže, od rođaka i komšija koji su ga zvali telefonom, i putem medija.

Uslijedile su, kako navodi, prijetnje njemu, njegovoj porodici i djeci, ali i neosnovane optužbe.

  • Izjave da smo prijetili, vršili pritisak i pucali na upokojenoga G.K, potpuna su neistina. Nikada ružna riječ ili povišen ton od mene i moje porodice nije bio prema porodici G.K ili njemu. Moja namjera je bila samo da zaštitim sebe i svoju porodicu od fizičke prijetnje, koja je dolazila od pasa lutalica, kao i da ne trpimo psihičku torturu tokom noći – zaključuje Dalibor Kitić u svom reagovanju za Srpska Info.
  Avdić: Laž je da je deblokirana FBiH, Schmidtu još samo fali članska karta HDZ-a

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa