Preživjeli su genocid, progone i ostali dostojanstveni, dok Komšić u sklopu kampanje protiv BiH gura Bošnjake u ponor izmišljenog radikalizma!

Piše: Amina Čorbo-Zećo


Preživjeli su genocid, preživjeli su najstrašnije zločine od Drugog svjetskog rata, preživjeli su progone, preživjeli su embargo na oružje, raseljavanje, silovanje…i ostali dostojanstveni i civilizirani – Bošnjaci!

Bošnjaci su narod čije je rukovodstvo u sred agresije, dok su branili goli opstanak, čuvao i obnavljao tuđe bogomolje. 

Bošnjaci su narod koji je pretrpio najteže ratne strahote i zločine, a da svoju djecu nije učio da jednom kada dođu u priliku ubijaju iz osvete. No, mogu li Bošnjaci preživjeti nepravedan mir, i sve što im se dešava od agresije na ovamo.

Za sve opasnosti u koje ih se uvlači trebalo je pogledati nastup Ive Komšića na Face TV, gdje se do kosti ogolio plan za Bošnjake, skovan negdje daleko…Konačno su sve maske pale, i jasno je šta se radi.

S takvom lakoćom Komšić je govorio o izmišljenom terminu radikalizacija Bošnjaka da samo naivni vjeruju u njegov iskren odnos prema ovom narodu, dok s TV ekrana širi neistine oko Dragana Čovića i Milorada Dodika.

Čovića predstavlja kao čovjeka koji je doživio katarzu i kako tobože sada ne spominje treći entitet i legitimno predstavljanje, dok je, što je opasnija teza, minimizirao ulogu Dodika, kazavši da je cilj Dodika zapravo da radikalizira Bošnjake! I onda koji minut iza gostovanja Komšića baš taj Dodik sa skupa podrške Aleksandru Vučiću poče 'radikalizirati Bošnjake' iz centra Beograda!?

Dok Dodik otvoreno prijeti i udara na državu Bosnu i Hercegovinu prosto nevjerovatno zvuči priča o radikaliziranju Bošnjaka! Zar nije radikalan Dodik, a ne Bošnjaci, za koje je jer su većinski muslimani, očito, ostavljen termin RADIKALNI.

A, radikalni su zapravo oni Bošnjaci koji su školovani, dostojanstveni i otvoreni, te ne pristaju više na podvale SAD i međunarodne zajednice, koja im je 1995. godine već servirala Dejtonski mirovni sporazum, za kojeg će i Alija Izetbegović reći da je nepravedan mir. Nepravedan, ali bolji od bilo kojeg rata! 

Radikalni Bošnjaci su za lobiste nekih novih politika koje Bošnjake kao politički faktor vode u nestanak oni intelektualci koji smiju, znaju i mogu kazati da je Christian Schmidt oktroisao vlast, predao Čoviću Federaciju u ruke, pa je prof. Komšiću jasno zašto Čović ne govori o trećem entitetu, jer je dobio cijelu Federaciju, iako to neće priznati i reći. 

Radikalan Bošnjak je osoba koja voli BiH, pa to za potrebe kampanje može biti i sam Željko Komšić, iako nije Bošnjak. Radikalizam se sada veže, slično kao u Crnoj Gori, za osobe koje vole svoju zemlju!

Na ovaj način obrnutim redoslijedom stvara se narativ da su Bošnjaci ti koji ruše državu! I to nije samo izdvojeno mišljenje Komšića, to je već kampanja koja je počela prije formiranja vlasti, a trajat će izgleda jako dugo.
Jer tu priču o radikalizmu ne govori samo Komšić, nju je u Briselu pričao i Elmedin Konaković, Željana Zovko i ini predstavnici politika koje ne daju da BiH zaživi u građanskom punom kapacitetu i obliku.

“Brine me radikalizacija Bošnjaka”, ne tako davno isto će izjaviti Christian Schmidt. Naravno nije pojasnio na kakvu radikalizaciju misli, osim što je zabrinut.

Hvalio je Komšić Schmidta nastojeći da uvjeri javnost da je Nijemac do sada donio odluke koje su dobre za budućnost BiH. Bez pojašnjenja tako je Komšić, nekada prvi protivnik Tuđmanove politike pohvalno govorio i o susjedima Srbiji i Hrvatskoj. 

Opet je Bošnjake opteretio nekom 'paranojom'.

“Kad narod dovedete u kolektivnu paranoju, onda su ti prve komšije neprijatelji: Hrvatska, Evropa, Amerika, Britanija. To je opasna politika”, kazao je Komšić.

Zaboravio profesor Komšić na presude u kojima sve jasno stoji, a zaboravio je i neprincipijelnu politiku stranih faktora koji su propustili priliku kazniti snage koje su Federaciju BiH držale u blokadi (HDZ BiH), te ih nagradili, a što je razumljivo izazvalo nezadovoljstvo kod probosnaskih snaga koje su do sada uvijek bile za razgovor i napredak.

I zato će najbolji odgovor biti još glasniji, snažniji i pametniji otpor politici vazalstva prema svakom stranom faktoru, Draganu Čoviću, Miloradu Dodiku, pa i briselskim križarskim fundamentalistima, koji ne mogu biti radikalni samo jer nisu muslimani.

Stopama prljave igre, gdje su oružje zamijenili riječima, dok vode specijalni rat u Srbiji i Hrvatskoj znaju dobro da onog trenutka kada uspiju okrenuti svijet protiv islamskog fundamentalizma prikačenog Bošnjacima i Bošnjake unutar etnosa jedne protiv drugih, neće postojati više ni minimum snage koja stoji na braniku Bosne i Hercegovine!

A, na dobrom su putu da to i ostvare!

nap.ba

drugi upravo čitaju