PRETUŽNE RIJEČI OCA: OSTAJE NAM SAMO DA IDEMO NA GROBLJE I BORBA

pretužne riječi oca: ostaje nam samo da idemo na groblje i borba

Boris Majorski i Dejana Neralić bili su zajedno na motoru tog 18. oktobra, kada su krenuli na izlet u etno selo kod Novog Sada. Do nesreće je došlo kada ih je pokosio Slobodan B. iz Krčedina svojim “mercedesom”.

Slobodan B. nije ustupio prednost prolaza tinejdžerima koji su bili na motoru, što je dovelo do saobraćajne nesreće, a vozač je osuđen na tri godine zatvora.

  • Javni tužilac je uložio žalbu na ovu odluku suda. A žalbu je uložio i optuženi, kada sam to vidio, nije mi bilo dobro. Advokati kažu da je to uobičajena praksa, ali za mene je to strašno, da se napadne neko ko je mrtav – priča Vladimir Majorski, otac poginulog tinejdžera.

Kako kaže, postupak bi sada trebao biti u Apelacionom sudu u Novom Sadu i nada se da će ovaj sud uložiti žalbu.

Borimo se koliko možemo. Nadam se da će oni uložiti ovu žalbu, da to ne bude samo broj na predmetu, to su dvoje djece, dvoje mladih – priča ovaj slomljeni otac, koji se već godinu dana bori za pravdu i da se učesnici u saobraćaju strože kažnjavaju.

Kako tvrdi, teško mu je palo što vozač nije pokazao sažaljenje, niti je pozvao porodice da izrazi saučešće, već je to učinio isključivo u sudnici, da pokaže sudu da se kaje.

pretužne riječi oca: ostaje nam samo da idemo na groblje i borba
PRETUŽNE RIJEČI OCA: OSTAJE NAM SAMO DA IDEMO NA GROBLJE I BORBA

“SLOBODAN JE NA SLOBODI NAKON 2 GODINE, A DJECA SU U GROBU”

Svrsishodnost kažnjavanja je da djeluje na svijest ljudi. On je dobio tri godine, zbog dobre vladavine moći će izaći ranije, na slobodi je nakon dvije godine, a djeca su u grobu – priča Vladimir.

Vladimir kaže da je vozač pola svog života proveo radeći u Njemačkoj i da je on protiv toga da čovjek od 84 godine vozi automobil.

Može platiti taksijem i njegova savjest će biti čista. On ne zna naše puteve, 50 godina je proveo u Njemačkoj. Svima se to može desiti i ja sam vozač, ali budi čovjek, priznaj, imaj svijest o tome – priča Vladimir.

Kako tvrdi, cijelo vrijeme je u kontaktu s roditeljima stradale Dejane, podrška su jedni drugima i zajedno čuvaju sjećanje na svoju djecu.

“ZAJEDNO SE BORIMO, TO BI BORIS ŽELIO”

  • Zajedno se borimo, to nam je jedino preostalo – odlazak na groblje i borba. Znam da bi to želio i Boris, on se uvijek borio za pravdu – rekao je Vladimir za “Blic”.

Kaže da je u međuvremenu vozač Slobodan B. nazvao sina da dođe iz Njemačke, kako bi mu dao ugovor o darovanju kuće i “zaštitio ga”, ukoliko odlukom suda bude morao isplatiti nematerijalnu štetu porodicama.

Boris i Dejana bili su nerazdvojni, a porodica priča o njihovoj ljubavi kao o filmskoj i rijetko viđenoj. Oni su zajedno sahranjeni na groblju u Staroj Pazovi, jer su smatrali da bi tako oni to željeli.

Bili su godinu dana u vezi, to je prosto nevjerovatno, i ja sam bio mlad i zaljubljen, ali ja ovo nisam vidio, bili su toliko nerazdvojni, uvijek su bili jedno uz drugo. On je bio na njenoj maturi, došao je onako, nije volio da se sređuje, došao je na motoru i u trenirci, a ona je od 1.000 ljudi samo njega tražila i gledala. On je u svakom trenutku planirao izići joj u susret i uljepšati joj dan – prisjeća se Vladimir.

Kako je ranije ispričao, zajedno s porodicom stradale Dejane su nakon smrti tinejdžera zajedno otišli u Vrdničku kulu, gdje su se tog kobnog 18. oktobra uputili tinejdžeri, kada ih je pokosio Slobodan B.

Tada su krenuli u Vrdničku kulu, nisu stigli, ali mi smo otišli u njihovu čast i obeležili na neki način – rekao je otac Borisa.

pretužne riječi oca: ostaje nam samo da idemo na groblje i borba
PRETUŽNE RIJEČI OCA: OSTAJE NAM SAMO DA IDEMO NA GROBLJE I BORBA

OSUĐEN NA TRI GODINE, BRANI SE SA SLOBODE

Vladimir je u Udruženju roditelja djece stradale u saobraćajnim nesrećama i bori se da vozači koji su odgovorni za saobraćajne nesreće budu adekvatno kažnjeni.

Vozač Slobodan B. je u pritvoru proveo mjesec dana, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. On i dalje vozi, a na prethodna suđenja je dolazio upravo automobilom. Tužilaštvo je predložilo da Slobodan bude osuđen na minimalno pet godina, a Osnovni sud u Staroj Pazovi je jula mjeseca donio prvostepenu presudu kojom je vozač osuđen na tri godine zatvora zbog nesreće koju je izazvao, a u kojoj su izgubljena dva mlada života.

Sud je utvrdio da vozač nije ustupio prednost prolaza Borisu i Dejani koji su bili na motociklu.

(Kurir/ Blic)

The post PRETUŽNE RIJEČI OCA: OSTAJE NAM SAMO DA IDEMO NA GROBLJE I BORBA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju