22 C
Sarajevo
Ned, 08, 22

Predsjednik SDP BiH Nikšić ide u Brisel: Ponuđeni dokument nam je prihvatljiv

SARAJEVO, (Patria) – Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH kazao je da je u srijedu bio sastanak u zgradi Delegacije EU na kojem je prezentiran dokument koji je bio iznenađenje za sve, a uoči odlaska u Brisel gdje bi se trebao staviti potpis na taj dokument koji se tiče daljeg funkcionisanja BiH, deblokade državnih institucija i funkcionisanja FBiH. Također bi se predsjednici stranaka trebali opredijeliti za nastavak razgovora o izbornom zakonu uz implementaciju presuda Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH.

„Dokument pokazuje ozbiljnost promijenjenog pristupa predstavnika međunarodne zajednice. Samo budale ne mijenjaju stavove. Kad smo to vidjeli, naravno da ćemo se odazvati, naravno da ćemo ići i učestvovati na tome sastanku. Kakav će rezultat tog sastanka biti, pošto znamo ko sve učestvuje 15 predsjednika političkih partija koji participiraju u PS BiH. Zaista je teško prognozirati šta će biti.

SDP BiH će se držati onih principa o kojima govorimo, da ćemo insistirati na implementaciji presuda, da smo spremni da budemo politička partija koja će biti dio rješenja insistirajući na tome da ono što su rješenja moraju biti u skladu sa evropskim standardima, a ne rješenja koja će nas vraćati unatrag", kazao je Nikšić. 

Poziv za sastanak uputio je predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel, a najavio ga je već tokom svoje posjete Sarajevu prošlog mjeseca. 

nap.ba

-

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa