POZNAT IDENTITET MUŠKARCA KOJI JE RANIO DVOJICU MLADIĆA U SARAJEVU

poznat identitet muškarca koji je ranio dvojicu mladića u sarajevu

Policijska stanica Centar je jučer obavještena oko 20:50 sati da je u ugostiteljskom objektu u ulici Džidžikovac došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da ima povrijeđenih osoba.

Izlaskom na teren, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave.

Usljed djelovanja vatrenog oružja, dva muškarca, oba u dobi od 23 godine su zadobili povrede. Prvom D.P. (2001) su konstatovane lakše tjelesne povrede u predjelu desne ruke – te je nakon medicinskog zbrinjavanja otpušten na kućno liječenje, a drugom H.S. (2001) su konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i on je zadržan na Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu.

SARAJEVSKA POLICIJA RASPISALA POTRAGU ZA MUŠKARCEM KOJI JE SINOĆ RANIO DVA MLADIĆA

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a djelo je okvalifikovao kao krivično djelo Ubistvo u pokušaju /član 166. u vezi sa članom 28. KZ FBiH/.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, policijski službenici Sektora kriminalističke policije došli su do saznanja o muškarcu, državljaninu BiH, koji bi se mogao dovesti u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela. Za njim je raspisana potraga i policijski službenici aktivno rade na ovom predmetu.

Kada je riječ o mladiću koji je ranio muškarce, radi se o Adi Memiću iz Sarajeva.

(H.V.)

The post POZNAT IDENTITET MUŠKARCA KOJI JE RANIO DVOJICU MLADIĆA U SARAJEVU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju