25 C
Sarajevo
Čet, 07, 22

PODRŠKOM VLADE FBIH FINANSIJSKA STAIUACIJA U OVOM KANTONU JE STABILNA

Ugovor o dodjeli sredstava, 13. juna 2022.godine potpisala je premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća, a kako je ovom prilikom kazala, sredstva će biti operativna u roku od 30 dana od dana potpisivanja.

Prema njenim riječima, radi se kontinuiranoj finansijskoj podršci našem kantonu sa nivoa Federacije, a sredstva koja su dodijeljena su od velikog značaja za poboljšanje finansijske situacije unutar budžeta BPK Goražde.

  •  Posebno nas ohrabruje činjenica da Vlada FBiH već treću godinu zaredom donoseći ovakvu odluku pokazuje jedan vid senzibiliteta prema nerazvijenim kantonima unutar FBiH , šaljući poruku da im je bitan svaki dio FBiH.Naime, namjera Vlade BPK Goražde je ova grant sredstva koristiti, prije svega, za finansiranje strukturnih reformi unutar BPK Goražde, kao što je jačanje zdravstvenog, ekonomskog i javnog sektora te finansiranje kapitalnih projekata od značaja za BPK Goražde“-kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.
podrškom vlade fbih finansijska staiuacija u ovom kantonu je stabilna
Fena

Zahvaljujući podršci sa nivoa FBiH, finansijska situacija u budžetu  BPK Goražde je u velikoj mjeri stabilizovana u odnosu na raniji period.

  • U 2019. godini  suočili smo se sa deficitom budžeta koji je iznosio preko deset miliona KM, a zahvaljući podršci koju smo u kontinuitetu imali sa nivoa FBiH i transparentnom utrošku sredstava od 2019 godine pa do kraja 2021.godine, uspjeli smo pokriti taj akumulirani deficit, tako da je budžetska 2021.godina okončana suficitom, a ukoliko se nastavi ovom praksom, nadam se da će ova vlada mandat završiti pozitivnim ishodom -dodala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.
PROČITAJ  Završena Sedmica klimatske akcije u BiH: Očuvanje planete globalni zajednički prioritet

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

-Click Here To Join Native Media

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa