Panathinaikos zamjenjuje Balcerovskog i dodaje još jednog bivšeg igrača Mege!

Poslije Panathinaikosa su bile teške godine. Velika ulaganja ove godine u igrački i stručni kadar su se isplatila pa su atenski Zeleni ponovo osvojili tron Eurolige nakon više od deset godina bez final foura.

Ipak, i ekipa prvaka će doživjeti promjene. Jedno od ovogodišnjih pojačanja bio je Alexander Balcerovski, bivši centar Mege, koji nije dobio mnogo prilike u grčkoj ekipi, pa je vjerovatno da će se vratiti u Španiju i promijeniti ekipu, ali ne i boju dresa.

Njegov zamjena i novi partner Matiasa Lessora u reketu PAO-a mogao bi biti još jedan bivši igrač Mege – Gogo Bitadze.

Navodno su njegovi agenti počeli razmišljati o povratku u europsku košarku, budući da bi u NBA ligi, gdje nije uspio ostvariti značajnu ulogu, mogao zarađivati puno više od sadašnjih 2.000.000 dolara bruto.

Za usluge gruzijskog centra navodno su zainteresovani euroligaši, uključujući i novog evropskog prvaka Panathinaikosa, kojem je propao plan da dovede nekog od centara Reala – Waltera Tavaresa ili Vincenta Poiriera koji će preći u drugi klub.

Bitadze je 2019. izabran kao 18. izbor prve runde Drafta od strane Indiane, nakon što je završio sezonu kao pozajmljen igrač Budućnosti, koja je tada igrala u Euroligi. Prethodno je bio sjajan u Megi, a na početku vremena u Srbiji igrao je i kao pozajmljen igrač u Smederevu.

Najbolju sezonu u NBA imao je sa Pacerima, gdje je postizao 7 poena i 3,5 skokova, dok je ove sezone igrao za Orlando Magic sa prosjecima od 5 poena, 4,6 skokova i 1,2 blokade po utakmici.

Zanimljivo je da je Bitadze nekada odigrao sjajnu utakmicu protiv Panathinaikosa u OAKA areni, kada je postigao 16 poena, uhvatio 8 lopti i imao šut za tricu 50% (3/6) za samo 23 minute na terenu.

Tokom prošle sezone se puno pričalo o mogućnosti da se Bitadze vrati u Srbiju i igra za Crvenu zvezdu, ali je ostajanje u NBA ligi bilo prioritet.

Izvor: ( www.sportskacentrala.com / Javno.ba )

drugi upravo čitaju