Ogroman prosvjed protiv Vučića, najveći dosad. “Uplašen je. Osjeća da je ovo kraj”


Vučić je na kontramitingu u Pančevu optužio Kurtija da podržava prosvjed oporbe

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras se obraća građanima na skupu u Pančevu. Ranije tijekom dana objavljeno je da Vučić otkazuje posjet Južnobanatskom okrugu, a time i obilazak Bele Crkve, Vršca, Alibunara, Debeljače i Barande zbog, kako tvrde u njegovom kabinetu, složene sigurnosne situacije na Kosovu. No valja podsjetiti da seljaci protestiraju u Banatu i danas.

“Mnogi su pokušali sve da spriječe održavanje skupa, da spriječe okupljanje ljudi koji drugačije misle i da spriječe one koji samo vole svoju zemlju i žele joj pomoći kada je u nevolji. Naša se zemlja suočava s bezbrojnim poteškoćama, a one su ponekad vanjske, a ponekad iznutra”, rekao je Vučić na početku sastanka.

On je istaknuo da “nije slučajno” što su Albanci danas predstavili svog gradonačelnika u Kosovskoj Mitrovici i dodao da zemlje Kvinte za ove lokalne kosovske izbore kažu da su legalni.

“Nije dobio ni tri posto glasova. Kažu da je to u redu, to je normalno. Najmoćnije zapadne zemlje kažu da su izbori legalni. Zamislite što bi se dogodilo u Srbiji da na izbore izađe tri posto. Nekima je nezakonito i kad izađe 55 posto. Ovo sam rekao jer morate znati da ništa što se danas događa nije slučajno. Očekivali su da im Kosovo i Metohiju predamo na tacni”, rekao je lider naprednjaka.

Vučić je na ovom skupu ponovno optužio oporbu da je navodno “zlorabila tragediju”, odnosno masovne pucnjave u Srbiji.


Index.hr

drugi upravo čitaju