OGLASIO SE POLICAJAC KOJI JE ISTJERAO ELVEDINA SAKIĆA IZ NARGILA BARA: PRIJETIO JE DA ĆE NEKOM SLOMITI VILICU, OBAVLJAM SVOJU DUŽNOST

oglasio se policajac koji je istjerao elvedina sakića iz nargila bara: prijetio je da će nekom slomiti vilicu, obavljam svoju dužnost

Kako kaže, kriminal je ostavio iza sebe te se ne vraća više iza rešetaka.

Međutim zbog obračuna u ugostiteljskom objektu Elvedin Sakić bi se mogao vratiti iza rešetaka. Nakon kraće svađe sa policijskim službenikom čija supruga drži ugostiteljski kafić, Sakiću je policija došla na vrata sa izgovorom da je ugrozio javni red i mir.

Oglasio se i policajac Škaljo:

  • S obzirom na nedavna dešavanja, i na širenje dezinformacija, osjećam potrebu da se oglasim. Ja Nezir Škaljo, odgovorno tvrdim da nisam nikog napao, niti imam potrebu da ikog napadam. Uposlenik sam policijske stanice Centar, časno, pošteno i dostojanstveno obavljam svoju dužnost koja mi je povjerena.

Zbog posla koji obavljam, dužnost mi je i da sankcionišem osobe koje krše zakon, što se u ovom slučaju i radi. Svjestan da pojedincima to neće odgovarati, bez i malo ustručavanja izvršavam svoj posao. Dotičnim osoba smeta što ne okrećem glavu kada se krši zakon, pa su se odlučili na drugi način liječiti svoje frustacije. Naime, dotični je došao u objekat, koji je u vlasništvu moje supruge, da kako on kaže nekom slomi vilicu, na što sam osjećao dužnost i potrebu da reagujem, da zaštitim imovinu i sigurnost gostiju, sebe i svoje porodice, te sam istom rekao da napusti objekat, što je naravno teško prihvatio, uz viku, galamu, prijetnje itd. Ja nisam neko ko se boji uhvatiti u koštac s problemom, ali smatram da kao ovlašteno lice ne trebam da se spuštam na nivo kabadahije, jer bi kod građana izazvalo negativne osjećaje, ipak sam ja tu da sprečavam slične situacije.

Svako ima pravo na svoje mišljenje, svako ima pravo podržavati koga on smatra da treba, pa i veličanje bivših robijaša, ali niko nema pravo izvrtati činjenice i urušavati integritet druge osobe, što je sada slučaj. Vjerujem u pravni sistem ove države, koja je moja domovina, i koju neizmjerno volim, tako da vjerujem da će nadležne institucije bez sumnje uraditi svoj dio posla. Ovakvi događaji me neće sputati, pokolebati niti demotivisati da časno i pošteno nastavim obavljati svoju dužnost – govori Škaljo.

hayat.ba

drugi upravo čitaju