Obradović prije Virtusa: S Monacom razlika čak pristojna

Košarkaši Partizana u petak od 20.30 igraju utakmicu protiv Virtusa u Bologni.

Momčad Luke Bankija jedina je uz Barcelonu slavila u Beogradu, a Partizan sada traži priliku da se nakon Monaka vrati u borbu za doigravanje.

Trener crno-belih Željko Obradović smatra da njegova ekipa mora da ispravi greške iz Monte Karla.

Pokušat ćemo odigrati na boljoj razini nego protiv Monaca. Prije svega mislim na blokadu koša, jer Monaco je dosta koševa dao nakon ofenzivnih skokova, omjer osvojenih lopti bio je katastrofalan. Na ovoj razini Eurolige, kada ti protivnik uzme 20 lopti više, onda bi to, prevedeno na Košarkaški jezik, trebalo značiti da je utakmica lako dobivena, što i jest. S tim velikim i ogromnim brojem posjeda koje su oni imali više od nas, i razlika je bila pristojna. To su neke stvari na koje moramo utjecati, uz veliko poštovanje prema Virtusu koji igra jako dobro i odigrao je jako dobru utakmicu u Beogradu gdje su nas pobijedilirekao je Obradović.

Pitali su ga kako se osjeća da svi treneri u Euroligi imaju poseban motiv kada igraju protiv njega.

To sam iskusio otkad sam počeo raditi. Razumijem da se ljudi motiviraju na različite načine, uvijek kažem da je minimum koji treba imati motivaciju kao protivnik. Motivacija mi je uvijek najveća, prije svake utakmice, počevši od pripremnih susreta, pa sve do finala koje sam vodio ne znam ni sam koliko puta. Uvijek sam spreman na isti način, do posljednjeg detalja koji može pomoći igračima da igraju bolje i na kraju pobijedezavršio je trofejni specijalist.


Sportska centrala

drugi upravo čitaju