Obradović pred Bayernom: Nadam se da se više nikada neće ponoviti

Najtrofejniji srpski Košarkaški klub Partizan sutra na svom terenu dočekuje minhenski Bayern u 26. kolu Eurolige. Utakmica u Štark areni na rasporedu je u 20:30 sati, a ulazi u dvoranu otvaraju se dva sata prije početka utakmice.

Trener Partizana Željko Obradović iznio je očekivanja uoči te utakmice.

– Važna utakmica, kao i svaka utakmica do kraja sezone, ako želimo ostati konkurentni u Euroligi s ciljem koji smo imali prije početka sezone. Zato moramo učiniti sve da dobijemo utakmicu s Bayernom, rekao je Željko i dodao:

– Bayern je jako dobra momčad, trenutno druga najbolja momčad u napadu, treći su u obrani i odatle sve kreće. U posljednjih pet minuta Bayern izuzetno dobro šutira za tri poena. Negdje 40 posto je ekipa. Sve utakmice koje je dobio, momčad je bila na tim postocima. U prosjeku su pucali 12 šuteva za tri kada su pobjeđivali, a kada su gubili sedam do osam. A to je nešto jako važno. Pripremajući utakmicu vodili smo računa o tome i učinit ćemo sve da ih svedemo na one prosjeke koji su bili takvi, kakvi su bili kad su gubili.

Trofejni trener rekao je za utakmicu sa Splitom da je Partizan izgubio.

– Odigrali smo jako lošu utakmicu protiv Splita. To ne umanjuje način na koji su Splićani igrali, izuzetno pametno, strpljivo i borbeno, zato su i dobili utakmicu. Kada govorimo o kvalitetama dviju momčadi, neke su stvari vrlo jasne. Ovo je Košarka i još jednom se pokazalo da su u sportu želja i motivacija presudni. Odigrali smo izuzetno slabu utakmicu, šutirali smo za tri 4/31, bilo je puno otvorenih šuteva i to je u redu. U svakom slučaju, to je utakmica koja je pokazala neke od najgorih mogućih stvari koje se mogu dogoditi momčadi poput naše. Veliko razočarenje, rekao sam već, nadam se da se više nikada neće ponoviti, najiskrenijerekao je Obradović.

Sportska centrala

drugi upravo čitaju