OBRADOVIĆ O PORAZU: Vrijeme i strpljenje će donijeti pozitivne stvari

Košarkaši Partizana izgubili su od Crvene zvezde 80:77 u prvenstvenoj završnici ABA lige.

Imali su prednost do koje je suparnik stigao i na kraju preokrenuo.

Nakon meča, koji je dva puta prekidan, utiske je sumirao trener crno-bijelih Željko Obradović:

Čestitam Zvezdi na naslovu u okolnostima u kojima se igrala Košarka i završilo se. Govorimo li o košarci? Treba li govoriti o košarci u uvjetima u kojima smo igrali? Kako se igrači osjećaju ako igraju četiri utakmice umjesto jedne. Tako je bilo i prije nekoliko dana. Ima li ovo smisla? Svaka čast Zvezdi, apsolutno, ništa drugo. On je rekao.

Potom je dodao, pozivajući se na uvjete utakmica:

Ono što je važno za sve ljude koji igraju u ABA ligi, pravila bi trebala biti jasna od prvog dana. Jedini način da postoje pravila koja će dopustiti da se ovakve stvari ne događaju. U trenutku kada sam došao ovdje, pokušao sam smiriti strasti i uvijek sam se tako ponašao. Mislim da je ova serija pokazala da ABA liga mora nešto napraviti i sjesti sve ljude koji misle da je Košarka dobra. Da biste pronašli jasna pravila od prve minute, prvi novčić je upozorenje, drugi novčić je vani. Boca, uvreda, isto. Nisam primijetio da je itko osim mene osudio navijače, čekamo hoće li netko izaći i reći nešto slično.

Na kraju je zaključio:

Nemam zamjerki na borbenost i želju igrača, sve je bilo izvanredno, iako sezona nije bila idealna. Kao i uvijek u životu, vrijeme i strpljenje će donijeti neke pozitivne stvari.

Nakon ovog dvoboja vječiti rivali u petak igraju polufinalni dvoboj Košarkaške lige Srbije, s Megom, tj. FMP.

Foto: ABA liga / Dragana Stjepanović


Sportska centrala

drugi upravo čitaju