Objavljene nominacije za Brit Awards, Raye je ovogodišnja rekorderka

Pjevačica Raye dobila je rekordnih sedam nominacija za najvažniju britansku glazbenu nagradu Brit Awards, a među nominiranima su i Rolling Stones te Blur. Raye (26) je nominirana za umjetnicu godine, njezin album My 21st Century Blues nominiran je za album godine, a hitovi Escapism i Prada za pjesmu godine.

Raye je ovogodišnja rekorderka u nominacijama

Pjevačica je nominirana i u žanrovskim kategorijama za najbolju pop izvedbu, R&B izvedbu te za najbolju novu umjetnicu. S tih sedam nominacija postavila je rekord za jednog umjetnika u godinu dana, istaknuli su organizatori, Britanska fonografska industrija (BPI).

-Oči mi se ispune suzama kada o tome razgovaramo, to je previše, zaista previše. Mogu reći jedino da je to čudo”, rekla je tijekom objave nominacija. Raye se razišla sa svojim izdavačem 2021. i postala neovisna umjetnica.

“Prije godinu i pol … što se tiče industrije, bila sam na dnu i vani. Nisam mogla ni zamisliti da ću, ako ponovno pokušam, osvojiti sedam Brit nominacija”, rekla je. 

Dua Lipa ima tri nominacije

Reperi Central Cee i J Hus dobili su po četiri nominacije, uključujući obojica za umjetnika godine. To je rodno neutralna kategorija za koju ima 10 nominiranih nakon što su organizatori udvostručili njihov broj jer su bili kritizirani zbog isključivo muških kandidata prošle godine.

U toj su kategoriji nominirani i pjevači Arlo Parks, Dua Lipa, Jessie Ware i Olivia Dean, reperi Dave i Little Simz i producent Fred Again. Više od 55 nominiranih ove godine su žene, ili kao solo umjetnice ili dio ženskog benda. Lipa je dobila tri nominacije – za umjetnicu godine, za pop izvedbu i za pjesmu godine za hit Dance The Night iz filma Barbie. Hina

Objavljene nominacije za Brit Awards, Raye je ovogodišnja rekorderka Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju