Objavljena snimka napada na ubijenog Michalisa. Grci: Ubojica ima tetovažu na vratu

GRČKI medij SKAI objavio je sinoć nove snimke sukoba navijača u Ateni, a jedna od njih prikazuje trenutke prije smrti 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa. Preminuli Katsouris nosio je plavu majicu i motociklističku kacigu. Na snimci se vidi kako ga netko sustiže i udara.

SNIMKA JE UZNEMIRUJUĆA

U petoj minuti i 56. sekundi televizijskog priloga vidi se da ubijeni nakon ranjavanja ulazi u trgovinu i ruši se iza hladnjače.

Nakon toga slijede snimke na kojima se vidi da ga netko udara predmetom koji podsjeća na palicu, nakon čega Katsouris skida kacigu te se vidi da na glavi ima tzv. fantomku. Nakon udarca je pobjegao i gledao u ruku.

Dio snimki, one na kojima je Katsouris, objavljen je i na X-u, bivšem Twitteru. Ovdje su poredane kronološki.

SNIMKA JE UZNEMIRUJUĆA

Grčki medij: Ubojica ima tetovažu na vratu

Grčki medij Newsit piše da prvi uzorci DNA prikupljeni s odjeće i tijela Michalisa Katsourisa ne vode do specifičnog genetskog koda te da se istražitelji sada fokusiraju snimku na kojoj su zabilježeni neredi ispred stadiona AEK-a.

Odvjetnik obitelji 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa Christos Mavromatis govorio je za grčki ERT. Rekao je da ne zna je li ubojica među 105 huligana koji su uhićeni i zadržani u pritvoru.

“Bojim se da će, ako ne budemo imali brze rezultate, sigurne rezultate, krenuti rasprava koja će imati gotovo provokativnu logiku, svatko će se oglašavati i govoriti da je počinitelj Hrvat, drugi će reći da je počinitelj Grk… Predsjednik Hrvatske reći će svoje. Grci će reći svoje. Svatko će ispričati svoju priču. Riskiramo ulazak u raspravu dok je materijal nepotpun, dok materijal ne nudi dokaze”, rekao je.

Mavromatis je izrazio uvjerenje da postoji materijal koji će dovesti do identifikacije počinitelja.

“Mislim da materijal postoji. Imamo video, vizualni materijal, imamo biološki materijal, imamo sredstva koja su eventualno korištena za počinjenje zločina. Imamo uhićenja. Jao nama ako u ovom slučaju, gdje imamo sve, ne nađemo počinitelja”, rekao je.

Kako prenosi grčki ERT, policija sada provjerava snimke i fotografije na zaplijenjenim mobitelima uhićenih Boysa, pokušavajući identificirati muškarca koji je ubio Katsourisa. Ovaj medij navodi da vlasti još nisu identificirale ubojicu, ali da su utvrdile da ima tetovažu na vratu. Do sada nisu uspjeli razabrati dizajn.

Počela analiza DNA

Jučer je, pišu grčki mediji, započeo proces identifikacije DNA i genetskog materijala, kao i mrlja krvi iz dokaza koje je prikupila grčka policija s ciljem pronalaska odgovornih za ubojstvo Katsourisa. Rezultati usporedbe DNA petero glavnih osumnjičenih i žrtve trebali bi biti objavljeni sutra.

Grčki mediji navode da će policija u istrazi koristiti poseban softver koji mjeri biometrijske karakteristike, budući da je na snimkama većina počinitelja u crnoj odjeći i potpuno prekrivenih lica. Pomoću ovog posebnog softvera može se izmjeriti biometrija nečijeg tijela, što će pomoći u utvrđivanju ubojice 29-godišnjeg navijača AEK-a. Policija, navode grčki mediji, vjeruje da bi Michalisov ubojica mogao biti bilo tko od onih koji su sudjelovali u incidentima.

Danas utakmica Dinama i AEK-a. MUP: Nismo evidentirali ulaske grčkih navijača

Danas se u Zagrebu na Maksimiru igra prvi susret trećega pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a. 

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske kazalo je za Danas.hr kako se uoči današnje utakmice u Zagrebu poduzimaju sve potrebne sigurnosne mjere na području cijelog teritorija Republike Hrvatske. Dodali su i kako sukladno sigurnosnoj procjeni hrvatska policija razmjenjuje informacije i s policijama ostalih država koje se nalaze na ruti mogućeg proputovanja grčkih navijača.

“Ističemo kako za sada niti na jednom graničnom prijelazu nismo evidentirali pokušaje grupnog ulaska grčkih navijača”, potvrdili su iz MUP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Index.hr

drugi upravo čitaju