Obitelji u Srbiji isključili struju. “Rekli su – kako ste glasali, tako ste dobili”

OBITELJ Krstić iz Male Krsne kraj Smedereva u Srbiji ima 11 članova. Isključili su im struju zbog duga koji nisu u stanju otplatiti, prenosi N1 Srbija. Žive od socijalne pomoći u jednoj od montažnih kuća doniranih za obitelji raseljene s Kosova. Dragan Krstić kaže da su ih ucjenjivali da glasaju za Srpsku naprednu stranku (SNS) i oni to nisu učinili. Tvrdi da sada zbog toga ispaštaju. Obitelj je raspoređena u kolektivni centar u Smederevu, gdje živi skoro 17 godina.

“Eto, došlo je vrijeme i da nam struju isključe. Kad sam bio kod buduće gradonačelnice Jasmine Vuinović, koja je bila kandidat SNS-a, rekla je: ‘Krstiću, ne mogu ti pomoći. Kako ste glasali, tako ste i dobili'”, kaže Dragan Krstić.

Krstići tvrde da nisu ni izašli na izbore. Razočarani su u sve, kažu, rade na polju i tako se uzdržavaju. Primaju socijalnu pomoć od oko 29.000 dinara na pet mjeseci (oko 250 eura), nakon čega se natječaj obnavlja, na što izgube tri mjeseca. Novac ide, kažu, i na liječenje kćeri koja ima invaliditet. 

“Prije tri dana smo dobili opomenu da će nas isključiti, ali su nas isključili mnogo ranije, još prije 22 dana, nažalost”, objašnjava Dragan Krstić. Obitelj Krstić nije htjela ostaviti podatke za uplatu na bankovni račun, ali su dali dozvolu novinarima da snime račune za struju i vodu te zamolili građane da im pomognu u plaćanju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Index.hr

drugi upravo čitaju