Novi Srbin u Šarlotu – otvaranje sportskog centra

Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski prošlu su sezonu zajedno započeli u Oklahomi, a završili u Charlotteu.

Vasa je u tradeu završio u Hornetsima, dok je Pokushevski otpušten iz momčadi koja ga je svojedobno draftirala na 17. poziciji.

Ostaje upitno hoće li Pokushevski ostati u Hornetsima jer mu istječe ugovor, ali svakako mogu biti zadovoljni njegovim igrama, a često je i vrlo dobro surađivao sa svojim iskusnijim sunarodnjakom.

Sad bi im se možda mogao pridružiti i treći Srbin, ali sve je još u mraku. Prema projekciji drafta Jonathana Wassermana iz Bleacher Reporta, Hornetsi bi trebali izabrati Nikolu Đurišića s 42. pozicije na draftu.

U obrazloženju se navodi da je Đurišić tijekom sezone bilježio izvrsne brojke, no ističu se njegove uspješne igre tijekom nedavnih pripremnih treninga i utakmica u Americi na kojima su sudjelovali igrači prijavljeni na Draft. Također se navodi da će uskoro imati priliku poboljšati svoju poziciju na Eurocampu.

No, te su projekcije malo pesimističnije, jer neki predviđaju Đurišiću u prvom krugu Drafta. No, 42. mjesto samo je jedno niže od onog s kojeg je izabran još jedan Nikola – Jokić, trostruki MVP najjače lige svijeta i prošlogodišnji MVP finala.

Prema istoj projekciji, Košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić bit će izabran s 4. pozicije od San Antonio Spursa.

Napominje se i da će Topić sudjelovati na NBA kampu koji se održava od 4. do 7. lipnja za međunarodne potencijale koji su propustili onaj u Chicagu, a navodi se da je tada stanje njegove ozljede s kojom se ozbiljno mučio. od njegova povratka, procijenit će se u Zvezdu.

Izvor: ( www.sportskacentrala.com / Javno.ba )

drugi upravo čitaju