Novi pametni telefoni Nokia dolaze na horizont, podsjećajući na legendarnu seriju Lumia.

Ukratko…

  • Curenje je otkrilo nadolazeću liniju pametnih telefona HMD Global. Curenje uključuje specifikacije, cijene i boje za HMD Skyline.
  • Curenje otkriva modele nazvane Waylay, Atlas, Ridge i Ridge Pro.

Novo curenje otkriva da HMD Global radi na Android pametnom telefonu koji podsjeća na Nokia Lumia. Također otkriva niz drugih uređaja koje kompanija planira lansirati. Informacije su procurile na Twitteru od korisnika @smashx_60, a najveće curenje se odnosi na uređaj nazvan HMD Skyline, koji podsjeća na Nokia Lumia.

Za Skyline se navodi da je srednjeg ranga telefon sa 6,67-inčnim FHD+ AMOLED 120Hz ekranom sa HDR10+. Telefon će imati Snapdragon 7s Gen 2 SoC, 8 ili 12 GB RAM-a, 256 GB prostora za pohranu, bateriju od 4900 mAh sa punjenjem od 33 W i bežičnim punjenjem od 30 W. Također će imati trostruku kameru, sa senzorom od 108 MP, ultra-širokim senzorom od 8 MP, senzorom dubine od 2 MP i selfie kamerom od 32 MP. Ostale opcije uključuju IP67 rejting, NFC, Bluetooth 5.2 i 3,5 mm priključak za slušalice.

Boje u kojima će Skyline biti dostupan su crna, plava, žuta i ružičasta, a model sa 8GB će koštati 459 eura, dok će 12GB varijanta biti dostupna za 499 eura. Telefon će dobiti ažuriranja softvera tokom tri godine.

 

Ostali pametni telefoni u pripremi su Waylay, Atlas, Ridge i Ridge Pro. Postoji nejasnoća oko toga da li je Waylay zapravo HMD Xenon. Također nije poznato kada će HMD lansirati ove uređaje, ali je sigurno da kompanija ne odustaje od Nokia uređaja.

Ako nova serija bude uspješna, što je moguće s obzirom na retro stil novih uređaja, to bi moglo podići Nokia pametne telefone na nove visine. Možda neće dosegnuti visine Lumia uređaja, ali će pomoći brendu Nokia da se bolje pozicionira na tržištu.

Napisao: Alan Milić

Objava Na horizontu su novi Nokia pametni telefoni koji podsećaju na legendarne Lumije koji su se prvi put pojavili na PC CHIP-u.
Izvor: ( pcchip.hr / Sit.ba )


Izvor: ( sit.ba / Javno.ba )

drugi upravo čitaju