Ništa ne prepuštaju slučaju: Zvezda se oglasila povodom finala ABA lige!

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se priopćenjem povodom finala Košarkaške lige Srbije kao i predstojećeg finala ABA lige.

Saopštenje crveno-belih prenosimo u celosti:

KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da su nakon hitne sednice Predsedništva KLS-a i čelnika KSS-a zaduženog za takmičenje, koja je održana u sredu 31.05., određeni termini odigravanja utakmica velikog finala prvenstva Srbije. .

Tako će polufinalna serija započeti 4. lipnja, uzvrati će se igrati tri dana kasnije, a konačni prvak 9. lipnja.

Ukoliko se polufinale završi u dvije utakmice, finalna serija u kojoj će nastupiti KK Crvena zvezda Meridianbet počet će već 10. lipnja, revanš će se igrati 13. lipnja, a majstorica 16. lipnja. Ako polufinale završi tek nakon tri utakmice, termini finalne serije su 12., 15. i 18. lipnja.

Kako stoji u službenom priopćenju Superlige, “Predsjedništvo KLS-a održalo je hitnu sjednicu u vezi rasporeda doigravanja. Utvrđeno je da česte odgode utakmica playoffa utječu na kalendar završetka domaćeg prvenstva.

Jednoglasno je zaključeno da su interesi reprezentacije Srbije na prvom mjestu te je odredio termine odigravanja polufinala i finala playoffa KLS Superlige, bez obzira na eventualna odgađanja finala ABA lige.”

KK Crvena zvezda Meridianbet napominje da je Super liga Srbije izuzetno važna, ne samo zbog činjenice da je to nacionalno prvenstvo Republike Srbije, već i zbog toga što je liga ove sezone na više načina pokazala svoju ozbiljnost.

Počevši od kalendara natjecanja, koji nije ugrozio interes niti jednog kluba, niti regularnost natjecanja, za razliku od nekih drugih liga.

KK Crvena zvezda Meridianbet stoga će se finalnoj seriji ABA lige okrenuti tek nakon završetka velikog finala Super lige Srbije, odnosno nakon moguće treće utakmice finalne serije prvenstva Srbije.

Podsjećamo, KK Crvena zvezda je još 28. travnja ove godine utakmicama protiv Zadra započela doigravanje ABA lige, a plasman u finale osigurala je 23. svibnja 2023. pobjedom nad Budućnošću.

Zato cijelu završnicu, bezbrojne odgode, odgode finala, koja su već prethodnih sezona završavala sredinom travnja, smatramo svojevrsnim skandalom i urušavanjem ionako narušenog ugleda i integriteta te lige.

Budući da kao ozbiljan klub nemamo namjeru čekati tjednima i tjednima da oni odigraju finale koje je u normalnim okolnostima trebalo biti gotovo prije najmanje mjesec dana (a nije bilo razloga da ne bude) , okrećemo se konkurenciji koja nam je izuzetno važna kao srpski klub.

Najavljeni početak finala ABA lige (koji još uvijek nije službeno najavljen za 12. lipnja, odnosno 20 dana nakon posljednje natjecateljske utakmice KK Crvena zvezda Meridianbet) morat će pričekati završetak nacionalnog prvenstva Srbije, jer KK Crvena zvezda Meridianbet dovoljno je čekao i gledao kako se narušava regularnost ABA lige, ovoga puta nereguliranim kalendarom natjecanja koji se u svakoj ligi utvrđuje na početku – a ne tijekom ili na kraju sezone!

Svaki pokušaj ABA lige da eventualno kompromituje kalendar finala Super lige Srbije naknadnim zakazivanjem utakmica u terminu finala prvenstva Srbije smatrat ćemo još jednom provokacijom i pokušajem da se ABA liga još više uruši.

KK Crvena zvezda od danas više neće spekulisati o terminima i početku finalne serije ABA lige, niti će moći da počne dok se ne završi finale Superlige Srbije.stoji u priopćenju Crvene zvezde.

Sportska centrala

drugi upravo čitaju