NEVIĐEN ŠOK U PORODILIŠTU: MAJKA ALKOHOLIČARKA DOŠLA MORTUS PIJANA NA POROĐAJ

neviđen šok u porodilištu: majka alkoholičarka došla mortus pijana na porođaj

Šokantan incident dogodio se 3. januara u poljskom gradu Žirominu, koji se nalazi oko 120 kilometara od prijestonice Varšave, međutim, tek sada je izašao na vidjelo javnosti. Portal Ciech-Press navodi da je žena, koja ima 41 godinu, došla u bolnicu jer je trebalo da se porodi.

Trudnica je nakon porođaja imala dva promila alkohola u krvi zbog čega su ljekari tražili i testiranje novorođenčeta. Beba je nekim čudom preživjela iako je na rođenju imala 2,8 promila alkohola u organizmu.

Klinika je potom odmah obavijestila policiju.

Državno tužilaštvo trenutno istražuje slučaj jer je žena ugrozila zdravlje i život svoje bebe. Protiv žene, koja ima još jedno dijete, još nije podignuta optužnica, međutim, ako se to dogodi prijeti joj zatvorska kazna od tri mjeseca do pet godina.

Novorođenče je sada odvojeno od svoje majke i nalazi se na u dječijoj ustanovi.

Lokalni mediji navode da su nadležne gradske socijalne službe bile upoznate sa situacijom u kojoj se žena nalazi. Budući da je već postala poznata po alkoholizmu bila je pod nadzorom socijalne radnice.

Sada bi trebalo razjasniti kako niko nije primijetio da je žena pila alkohola tokom trudnoće.

Katarina J. (28) iz Njemačke, koja je bacila bebu kroz prozor, podsjetimo, suočava se sa doživotnom kaznom zatvora. To će biti izgleda konačni epilog horora u njemačkom gradu Laufenu u kome je mlada advokatica bacila tek rođeno dijete.

(M.S.)

The post NEVIĐEN ŠOK U PORODILIŠTU: MAJKA ALKOHOLIČARKA DOŠLA MORTUS PIJANA NA POROĐAJ first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju