18 C
Sarajevo
Čet, 07, 22

NASTAVLJAJU SE ‘TENZIJE’: HARIS DUBICA PROŠETAO CRNOM GOROM SA TRANSPARENTOM ‘NE POSTOJI BUREK SA SIROM’

U prvom planu ovog puta nije bio rezultat, nego gostoprimstvo i odnos domaćih navijača prema gostima iz BiH. Tako su u jednom trenutku navijači Crne Gore skandirali ‘Burek sa sirom’ u namjeri da ‘isprovociraju’ goste iz Bosne.

Sada se na sve osvrnuo i poznati bh. reditelj Haris Dubica. Dubica je, sudeći prema nizu fotografija, prošetao Crnom Gorom istaknuvši transparent “Ne postoji burek sa sirom #sirnica”, a započeo je objašnjenjem:

  • Obišao sam sve gradove Crne Gore u čast druge najpopularnije pite Bosne i Hercegovine koja se zove sirnica, a ne burek sa sirom. Jer burek može biti samo sa mesom.

Poručio je da u fokusu trebaju biti pozitivne stvari utakmice koju su svi željno isčekivali, istaknuvši i kako nikada nije naišao na bolje gostoprimstvo kao ono u Crnoj Gori, što bi, kako kaže, ustvari trebalo biti glavna tema.

  • Obišao sam preko 35 zemalja svijeta navijajući za Bosnu i Hercegovinu i nikad nisam doživio bolje gostoprimstvo nego u Crnoj Gori. Nevjerovatno kako su mene, moje društvo i sve Bosance i Hercegovce koje znam da su bili taj dan u Podgorici, fenomenalno primili i ugostili. Osjećali smo se kao da smo bili kod kuće – rekao je on.
PROČITAJ  Turković: U BiH je secesija već počela

Iako kaže kako uvijek ima negativnih dešavanja na utakmicama, na ovoj je “omjer bio 95 prema pet posto”.

  • Na kraju utakmice crnogorski navijači su skandirali ‘volim te Bosno’, a to je znak poštovanja koje još nikada nisam doživio u ovih 21 godinu otkad pratim BiH na gostovanjima. Jes’ da vam skandiranje ‘burek sa sirom’ nećemo nikad oprostiti, ali to je druga priča- našalio se Dubica za kraj.

Inače, u BiH tradicionalno jelo burek podrazumijeva isključivo pitu sa mesom, dok je na području Crne Gore situacija drugačija – postoje mnoge vrste bureka, od onog sa sirom, do onog sa zeljem, mesom i sl.

Upravo zbog toga desila se simpatična provokacija koja je bh. navijačima upućena dok su prvi napuštali stadion Pod goricom, a tom prilikom Crnogorci su “ubili” vrijeme čekajući da se tribine isprazne.

hayat.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa