-1.1 C
Sarajevo
Pon, 01, 23

Naša stranka: Pobjeda naših vijećnika u Velikoj Kladuši ohrabrenje za građane

Općinski sud u Velikoj Kladuši obustavio je prekršajni postupak protiv vijećnika Naše stranke Amira Purića, člana Naše stranke Izeta Ponjevića i novinara lokalnog radija Almira Kasupovića. Tim povodom oglasila se Naša stranka:

„,Amir Purić i Izet Ponjević su na press konferenciji u izbornoj kampanji pretprošle godine iznijeli mišljenje da je stanje Deponije Radića most veoma loše i da postoji opasnost od zagađenja vode, te da bi se novac kojim raspolaže preduzeće koje se inače bavi brigom o otpadu, mogao pametnije uložiti u saniranje i zatvaranje te deponije. Predložio je Purić tom prilikom izgradnju novog i savremenijeg reciklažnog centra.

To je bio razlog da preduzeće, čiji je direktor vijećnik Abdićeve Laburističke stranke, što je sukob interesa, pokrene prekršajni postupak protiv učesnika press konferencije, ali i protiv medija koji je prenosio izjave.

Rekli smo tad da je pokretanje ovog postupka protiv članova Naše stranke i novinara napad na slobodu izražavanja, kao i na slobodu političkog djelovanja.

Ocijenili smo tužbu kao pokušaj zastrašivanja i izrazili povjerenje u pravosudne organe da će ovakve tužbe odbaciti.

Drago nam je što možemo konstatovati da smo bili u pravu. Odbacivanje optužbe podstrek je i opozicionim političarima i novinarima i svim građanima Velike Kladuše da se bez straha, otvoreno bore za bolju životnu sredinu i kvalitetniji životni standard.

U međuvremenu, zbog slične stvari, Komunalije su opet podnijele tužbu protiv našeg Amira Purića. Vjerujemo da će i ta tužba biti odbačena.“

  NOVALIĆ: NASTAVLJAMO ULAGATI U BIHAĆ, DO SADA JE OSIGURANO OKO 100 MILIONA KM ZA KAPITALNE PROJEKTE

 

nap.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa