-3.1 C
Sarajevo
Sri, 02, 23

NAŠA STRANKA I RAZVLAČENJE BOŠNJAČKE PAMETI: VJEŠTINA JE VLADATI KADA NEISTOMIŠLJENICIMA DATE SLOBODU DA GOVORE

Rekao je ovo u jednom intervjuu prije četiri godine Stjepan Kljuić, član Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.

Ako se Kljićeva teza o djelovanju KOS-a, što je skraćenica za omraženu Kontraobavještajnu službu u JNA, preko Naše stranke čini pretjeranom, pregrubom i suludom teorijom, i dalje ostaje neodgovoreno pitanje: Ako je osnovana Naša stranka, što je osnovana samo u Federaciji? Još preciznije: Zašto Naša stranka postoji samo u sredinama gdje su Bošnjaci većina?

Na ovo pitanje nikada ni iz Naše stranke ne daju odgovor, niti se Naša stranka trudi djelovati tamo gdje Bošnjaci nisu većina. Djelujući iz te pozicije Naša stranka javnost, prvenstveno bošnjačku, već duže vrijeme uvjerava “da smo se međusobno ubijali i jedni drugima palili kuće” i da sa negatorima genocida trebamo tražiti “minimalni zajednički imenitelj” o ratu.

Recimo, SDP koji se kao i Naša stranka voli pohvaliti svojom multietničkom strukturom i članstvom, djeluje u Banjoj Luci, kao i u još nekim mjestima u RS-u, ali ih ima i tamo gdje neprikosnoveno vlada HDZ. Naša stranka nije odmakla dalje od prostora na kojem su slobodu i politički, ali i svaki drugi pluralizam, kolokvijalno rečeno, omogućili Alija i Armija.

Zvanični podaci sa web stranice Naše stranke su sljedeći: NS ima kantonalne odbore u Sarajevu, Tuzlanskom kantonu, Zeničko-dobojskom kantonu, Unsko-sanskom kantonu i Srednjobosanskom kantonu. Što se tiče Bosansko-podrinjskog kantona tamo imaju lokalni odbor u Goraždu. U Hercegovačko-neretvanskom kantonu imaju lokalni odbor u Mostaru. U sredinama gdje samostalno vlada HDZ i gdje je struktura stanovništva takva da su Hrvati većina, Naša stranka ne postoji.

  Broj prevezenih putnika na četiri bh aerodroma vrtoglavo raste

Glasači entiteta Republika Srpska uskraćeni su za tu “privilegiju” da glasaju za Našu stranku. Naime, Naša stranka jednostavno ne postoji u RS-u.

NAŠA STRANKA I RAZVLAČENJE BOŠNJAČKE PAMETI: VJEŠTINA JE VLADATI KADA NEISTOMIŠLJENICIMA DATE SLOBODU DA GOVORE
NAŠA STRANKA I RAZVLAČENJE BOŠNJAČKE PAMETI: VJEŠTINA JE VLADATI KADA NEISTOMIŠLJENICIMA DATE SLOBODU DA GOVORE
NAŠA STRANKA I RAZVLAČENJE BOŠNJAČKE PAMETI: VJEŠTINA JE VLADATI KADA NEISTOMIŠLJENICIMA DATE SLOBODU DA GOVORE

Takva Naša stranka koja slobodno egzistira, učestvuje na izborima i vlada samo tamo gdje je temelje demokratije udarila SDA, ovih dana ubjeđuje javnost da su Izetbegovići diktatori!?

I ne radi se tu o pukom predizbornom kontriranju prof. dr. Sebiji Izetbegović kojoj je Sabina Ćudić tobože odgovarala na izjave date tokom predizbornih skupova, niti se radi o trenutnom političkom, predizbornom rivalitetu sa Bakirom Izetbegovićem. “Dosta vas je diktatori, Izetbegović” – množina, odnosi se i na prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Aliju Izetbegovića.

NAŠA STRANKA I RAZVLAČENJE BOŠNJAČKE PAMETI: VJEŠTINA JE VLADATI KADA NEISTOMIŠLJENICIMA DATE SLOBODU DA GOVORE

Treba li prešutjeti očiglednu laž? Ne treba. Uostalom, upravo je Alija Izetbegović koji se zalagao za jednokopravnost i slobodu svih naroda i bh. građana na svakom pedlju BiH, koji se zalagao za politički, vjerski i svaki drugi pluralizam, što je bio temelj njegove politike i vizije Bosne i Hercegovine, a kojeg našestrankaši ubrajaju u diktatore, objasnio zašto ne treba prešutjeti laž:

  • Česta greška koju pravimo je sljedeće rezonovanje: “Ovo što govori opozicija (ili neko od njih) je laž, pa pošto je laž, ja neću da im odgovaram”. Pogrešno! Laž nije očigledna. Naprotiv. Uostalom, ne govori on tebi i o tebi tu laž, on to govori narodu, a ti si samo povod. Zato i ti trebaš odgovoriti, ne sebi i zbog sebe, nego zbog naroda kome je lažna poruka upućena. Dakle, uvijek odgovoriti, demantovati, objasniti. Nikad prešutjeti. I to što prije, jer laž ima razorno dejstvo.
  RUSKI IGRAČI NE MIRUJU Kome i zašto smeta Pahorovo lobiranje za BiH?

Govoreći o jednom događaju nakon rata Alija Izetbegović je rekao:

  • Ne mislim da se ovi ljudi bore za slobodu. Pazite, ovaj čovjek što je rekao “smrt nacionalistima”, nije to rekao ni u Banjoj Luci, ni na Palama. Nego je to rekao čini mi se u Srebreniku (mjesto sa većinskim bošjačkim stanovništvom, op. a.). Rekao je to ovdje, “smrt nacionalistima”, smrt nama… Lahko je vladati ako neistomišljenike šaljete u zatvor. Vještina je vladati kada neistomišljenicima date punu slobodu da govore, kako smo to mi dali u Bosni i Hercegovini.

I zaista, Sabina Ćudić i Naša stranka imaju punu slobodu da govore i politički djeluju. Kako je moguće u diktaturi i strahovladi “režima” da su gotovo svi sarajevski mediji prenijeli njenu malicioznu izjavu o “diktatorima”? Nisu to Ćudić i Naša stranka rekli u Banjoj Luci, ni na Palama, ni u Zapadnoj Hercegovini, nisu to rekli HDZ-u i Draganu Čoviću, nisu to rekli SNSD-u i Miloradu Dodiku, ni SDS-u… Tamo ih i nema, niti pokazuju interes da se petljaju HDZ-u i SNSD-u u posao. Naprotiv, gdje imaju priliku podupiru ih, kao što je bio slučaj s izborom gradonačelnika Mostara, piše Faktor.ba.

“Ako je osnovana Naša stranka, što je osnovana samo u Federaciji? Kada pogledate kako vuku poteze neki ljudi, sve vam je jasno”. Nemaju li onda svakodnevni spinovi i laži drugi cilj osim razvlačenja pameti stanovništvu onog dijela BiH gdje Naša stranka jedino i djeluje?

  ŠTA SE DOGAĐA KADA UMRE KRALJICA? POGLEDAJTE DETALJE OPERACIJE ‘LONDONSKI MOST’

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa