Na obzoru se pojavljuju novi pametni telefoni Nokia inspirisani legendarnom serijom Lumija

Ukratko…

  • Procurele informacije o nadolazećoj liniji pametnih telefona od HMD Global otkrivaju specifikacije, cijene i boje za HMD Skyline.
  • Otkriveni su i modeli Waylay, Atlas, Ridge i Ridge Pro.

Nova curenja informacija navode da HMD Global priprema Android pametni telefon koji podsjeća na Nokia Lumiju u dizajnu. Pored toga, očekuje se i lansiranje drugih uređaja. Najnovije curenje, objavljeno na Twitteru od strane korisnika @smashx_60, otkriva detalje o novim uređajima od HMD-a, uključujući i model HMD Skyline koji vizualno podsjeća na Nokia Lumiju.

Prema curenju informacija, HMD Skyline će biti srednjeg ranga telefon sa 6,67-inčnim FHD+ AMOLED 120Hz ekranom sa HDR10+. Telefon će sadržavati Snapdragon 7s Gen 2 SoC, 8 ili 12 GB RAM-a, 256 GB prostora za pohranu, bateriju od 4900 mAh sa žičnim punjenjem od 33 W i bežičnim punjenjem od 30 W. Kamere će uključivati trostruku stražnju kameru sa primarnim senzorom od 108 MP, ultra-širokim senzorom od 8 MP, makro ili senzorom dubine od 2 MP, te prednju kameru od 32 MP. Također će imati IP67 rejting, NFC, Bluetooth 5.2 i 3,5 mm priključak za slušalice.

HMD Skyline će biti dostupan u crnoj, plavoj, žutoj i ružičastoj boji, sa cijenom od 459 eura za 8 GB model i 499 eura za 12 GB model. Telefon će dobiti ažuriranja softvera tokom tri godine.

 

Pored HMD Skyline, u pripremi su i drugi pametni telefoni kao što su Waylay, Atlas, Ridge i Ridge Pro. Ipak, postoji malo zbunjenosti oko toga da li je Waylay zapravo HMD Xenon. Također nije poznato kada će ti uređaji biti lansirani. Važno je napomenuti da HMD Global ne odustaje od Nokia uređaja.

Ako nova serija postane popularna, što je moguće s obzirom na retro stil novih uređaja, Nokia bi mogla privući više korisnika. Iako možda neće dostići popularnost Lumia uređaja, ovo definitivno može pomoći brendu Nokia da se bolje pozicionira na tržištu.

Napisao: Alan Milić

Objava Na horizontu su novi Nokia pametni telefoni koji podsećaju na legendarne Lumije koji su se prvi put pojavili na PC CHIP-u.
Izvor: ( pcchip.hr / hjpc.ba )


Izvor: ( hjpc.ba / Javno.ba )

drugi upravo čitaju