NA KUĆU VIJEĆNIKA U KALESIJI BAČEN MOLOTOVLJEV KOKTEL

na kuću vijećnika u kalesiji bačen molotovljev koktel

Sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović, savjetnik općinskog načelnika Alija Džafić, predsjedavajući vijeća Damir Džafić i sekretar OV Hajrudin Huseinović posjetili su danas Karića.

  • Najstrašnije osuđujemo pokušaj paljenja porodične kuće vijećnika Admira Karića, posebno ukoliko uzmemo u obzir da je u tom trenutku u kući bila njegova supruga i dvoje maloljetne djece i stojimo na raspolaganju za svaki vid pomoći kako bi se počinioci ovog krivičnog djela što prije pronašli i kako bi odgovarali pred relevantnim institucijama – kazao je Tosunbegović.

Ovakav vid napada na vijećnika osudio je i predsjedavajući Općinskog vijeća Damir Džafić koji je kazao da će ispred vijeća uputiti i dopis policiji te Tužilaštvu kako bi se što prije počionioci pronašli.

  • Žao mi je što porodica Karić prolazi kroz sve ovo, te se iskreno nadam da napad nije politički motivisan zbog sveobuhvatne političke atmosfere u državi BiH – istakao je Džafić.

Vijećnik Admir Karić prilikom posjete predstavnicima Općine i Vijeća se zahvalio za posjetu rekavši da će i sam pokušati da provede istragu o motivima napada na njega i njegovu porodicu te da će i dalje nastaviti da bude aktivan u kritikovanju onoga što nije ispravno te će hvaliti ono što je dobro u Kalesiji i da ga ovo neće zaustaviti, saopćeno je iz Općine.

(A. J.)

The post NA KUĆU VIJEĆNIKA U KALESIJI BAČEN MOLOTOVLJEV KOKTEL first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju