22 C
Sarajevo
Ned, 08, 22

Murphy: Mladi političari u BiH mogu donijeti promjenu

Ambasador SAD -a u BiH Michael Murphy se obratio mladim političarima iz nekoliko političkih stranaka iz oba entiteta, koji su se okupili na Jahorini, na tradicionalnoj Mirovnoj političkoj akademiji u okviru projekta PRO-Budućnost.

– Vi možete zajedno raditi na građenju povjerenja neophodnog za rješavanje pitanja zaostalih iz rata, koja i dalje muče BiH. I možete se dogovoriti da ih nećete koristiti, onako kako to čini ova današnja generacija lidera – poručio je to ambasador SAD u BiH.

Poručio im je da na čelo svojih politika upravo ini mogu postaviti odgovornost za vlastito ponašanje. Vaš vlastiti integritet je dragocjen i morate ga čuvati – rekao je Murphy.

On je poručio da će Mirovna politička akademija mladim ljudima pružiti priliku za osnaživanje u mirovnom djelovanju kroz politiku, da uče vještine koje će omogućiti da pitanja koja razjedinjavaju narode u BiH rješavaju mirnim putem, te da na to budu inspirisani primjerima pažljivo odabranih predavača koji će im se obratiti u narednih pet dana.

– Pozivam vas da iskoristite ovu priliku da učite iz njihovih iskustava, da postavljate pitanja u vezi sa njihovim političkim platformama, da objasnite vlastita viđenja i predlažete nova rješenja. Bez obzira šta je u pitanju, ključna riječ u svemu jeste “učestvovanje”. Bez toga se ništa ne može promijeniti – zaključio je ambasador Murphy.

-

nap.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa