Mijailović je potpuno otvoreno govorio o ulasku Dubaija u ABA ligu

Čini se da je ekipa iz Dubaija sve bliže ulasku u Euroligu nakon što je otkriveno da su klubovi sa trajnom licencom u dogovoru.

Zanimljivo, u tom slučaju vjerojatno neće biti moguće da Crvena zvezda i Partizan nastave biti dio europske elite. Ima tu i malog apsurda, jer ranije je bilo najava da bi momčad iz Dubaija trebala postati dio ABA lige, kako bi igrala u najjačoj konkurenciji.

Činilo se da je to vrlo blizu, budući da su juniori kluba već igrali ove sezone u juniorskoj ABA ligi, no s time se ne slaže predsjednik Partizana Ostoja Mijailović. O tome je vrlo otvoreno govorio u izjavi koju je dao Sportal.

Već sada imamo vrlo kompliciranu situaciju koja je svima poznata. Jedan klub godinama radi problem iako je glasovao za preoblikovanje matične kuće. Kao rezultat toga, liga je apsolutno neorganizirana i teško funkcionira. Ulazak nove momčadi u ABA ligu dodatno bi zakomplicirao ionako kompliciranu situaciju u ABA ligi. Dakle, dok se ne riješi pravni problem u ABA ligi, Partizan je protiv ulaska Dubaija u ligu. Ukoliko se u dogledno vrijeme riješi problem oko spomenute preregistracije, trebala bi se održati skupština ABA lige i tada bi se moglo govoriti o ulasku novih članova. Do tada nije moguće razgovarati o ovoj temiočito je bio prvi čovjek Partizana.

Sportska centrala

drugi upravo čitaju