Micić opet progovorio o odlasku u NBA

Protekle godine u Euroligi svakako je obilježio srpski Košarkaš Vasilije Micić koji je do izražaja došao igrajući za Žalgiris pod palicom Sarunasa Jasikevičiusa, a potom je s Efesom stigao do vrha, kako na klupskoj, tako i na individualnoj razini, dva puta. godine zaredom.

Stoga nije neobično da se često postavlja pitanje njegovog odlaska u NBA. Nekoliko se puta činilo vrlo blizu, ali on i dalje dominira europskim parketima.

O tome je još jednom govorio u službenom intervjuu koji je dao za kanal Euroleague.

Svi ti trenuci su isti kao i za druge ljude, vjerujte mi. Slijedim svoj instinkt koji mi govori što da radim. Posljednje tri godine svi su očekivali da ću otići. Ostao sam. Ne zato što ne želim ići u NBA. Svakako želim otići i pokušati tamo, ali to se nije dogodilo iz mnogo razloga. Boravak u Efesu ne doživljavam kao nešto loše, naprotiv, jer stvarno uživam i u vremenu na terenu i u slobodnom vremenu. Imati taj mali san o NBA tituli pomaže mi da jednako naporno radim svaki dan i budem strpljiv. Nadam se da će se to dogoditi, vidjet ćemorekao je dvostruki uzastopni MVP završnog turnira Eurolige.

U intervjuu je govorio i o svom najranijem iskustvu u elitnom europskom natjecanju, kada je igrao za minhenski Bayern, prije nego što je karijeru vratio u Zvezdu, kao i o nastupu za reprezentaciju 2019. godine, kada je ostao na Svjetskom prvenstvu, unatoč njegovoj smrti.majke.

Sportska centrala

drugi upravo čitaju