LIDER ABA LIGE NA DERBIJU: Lesor je trebao biti ranije kažnjen

Tenzije ne jenjavaju nakon vječitog Košarkaškog derbija.

Partizan je nakon preokreta savladao Crvenu zvezdu Meridianbet u duelu važnom za prvo mjesto uoči doigravanja.

Nakon toga je došlo do sukoba između Matiasa Lessora i Filipa Petruševa. Zvezda je podnijela kaznenu prijavu protiv francuskog centra nakon niza priopćenja obje momčadi.

Kažnjen je s tri utakmice i novčanom kaznom od 10.000 eura regionalnog natjecanja. O tome je gostujući na TV Prva govorio direktor natjecanja Milija Vojinović.

Mogu reći da je osnovana. Suci su provjeravali situaciju da vide je li bilo prekomjerne upotrebe sile ili neke vrste agresije od strane Lesora. Moje mišljenje, ali i sudačke komisije koja je radila vještačenje te utakmice, je da je u tom trenutku napravljena pogreška. Lessor je u tom trenutku zaslužio barem tehničku pogrešku. Je li isključen, to je sad pitanje, ali zbog ponašanja je trebao dobiti tehničku pogrešku. Kad smo dobili izvješće sudaca, jedni su mislili što sam rekao, a drugi da ne treba, što je dovelo do odluke koja nažalost nije bila ispravna.kazao je on u programu ove televizije.

lider aba lige na derbiju: lesor je trebao biti ranije kažnjen
Matijas Lesor FOTO: ABA liga/ Dragana Stjepanović

Zatim je objasnio je li ovaj propust utjecao na tijek sastanka:

Hipotetski da. No, griješili su i igrači, ne samo suci. Utakmica je živa, ljudi su od krvi i mesa, dopušteno im je pogriješiti. Bitno je da nije tendenciozno. Hoće li to promijeniti rezultat sad je pitanje, tim više što je Matias Lessor bio ne samo najbolji na utakmici, nego u cijelom kolu, bio je MVP, dao je 27 koševa, volio bih previše o tome, zaključuje Vojinović.

Nakon derbija Večiti su nastavili s obvezama u Euroligi i regionalnom natjecanju.

Foto: ABA liga/ Dragana Stjepanović


Sportska centrala

drugi upravo čitaju