Komšinica otkrila potresne detalje o majci Lepe Brene: “Bila je toliko bolesna, nije prepoznala kćerku”

Lepa Brena danas živi raskošnim i ispunjenim životom, međutim događaji iz prošlosti su ostavili veliki trag na njenom srcu.

 

Iako se nekada čini da velike zvijezde poput Lepe Brene, žive savršenim životom bez ijednog problema, istina je skroz drugačija. Pjevačica je tokom života imala brojne nedaće i probleme koje su na nju ostavile trajne posljedice, i sa kojima se i dan danas bori.

 

Brenina prva komšinica, iz njenog rodnog mjesta, nedavno je progovorila o svemu što zna, a posebno o pjevačicinoj porodici:

– Ja je poznajem i njenu mamu Ifetu, bila je kod mene non – stop, stara, živjela je sama tu pa je dolazila kod mene. Bila je simpatična i ja sam stalno sa njom bila. A Brenu poznajem i Faketu i brata njenog i sve – kaže komšinica Mirsada i dodaje:

– Bila je lijepa, išla u gimnaziju. Bila je fina, baš je bila primjer ovdje. Bila je pametna, moj muž joj je predavo, bila je petičarka, petice je imala, dobar je bila učenik – prisjetila se ona Brene iz mlađih dana i nastavila:

– Borila se i izborila se. Razmišljam često o njoj, ona je jedna od najboljih pjevačica. Jedina koja je iskoristila to svoje sve što je i naumila, da bude pjevačica. Ona je jedina, ja mislim, najpametnija od svih njih jer je sačuvala novac. Nije rasipala, sačuvala je i postala ovo što je sad.

 

 

Komšinica je imala priliku da upozna i Breninog supruga Bobu Živojinovića.

– Ona čuva svoj brak, a Boba je divan. Dolazili su ovdje. Dolazili su i iz Granda jedno vrijeme kad je otac Abid umro, tada sam i ja išla tamo kod njih. I kad je Ifeta umrla morala sam i ja da budem tamo – kaže Mirsada, pa otkriva kako je Brena podnosila te teške trenutke koji su joj se dogodili u životu:

– Pa bilo joj je teško, ali mama joj je bila toliko bolesna da je nije prepoznavala, kako sam čula, kako mi je doktorica iz Beograda rekla. Samo je mene spominjala jer sam bila najviše tu.

 

Fahreta i dan danas pati zbog gubitka roditelja:

– Kad vi izgubite roditelja, izgubite neku povezanost i onda to malo teže ide. Znate, drugo je kad ja živim tu i sad normalno je da mene veže i mjesta gdje su sahranjeni roditelji, a vidim ja po mojim sestrama, ti si daleko i ti se polako otuđiš od svega i onda je teško… Sad, jedino ako je ne veže nostalgija za neke ljubavi ovdje, bivše – govori pevačicina komšinica.

(express/informer)

Komšinica otkrila potresne detalje o majci Lepe Brene: “Bila je toliko bolesna, nije prepoznala kćerku” Express.

express.ba

drugi upravo čitaju