8 C
Sarajevo
Pet, 03, 23

Koalicija Država pita Bećirovića: Koliko ste puta od prošle kampanje posjetili Krajinu

(Patria9 – Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH boravio je jučer u posjeti Bihaću, gdje ga je primio premijer Vlade USK sa ministrima, ASDA/ NES i SDP. Ovom prilikom je Denis Bećirović izjavio da “Krajina zaslužuje istinsku pomoć i podršku sa viših nivoa”. 

Tačno je to i znamo ovo odavno, ali pošto je ovako nešto izjavio čovjek koji oko 20 godina sjedi u Parlamentu BiH, Koalicija Država upućuje dva javna pitanja Denisu Bećiroviću i poziva ga da na ista javno odgovori Krajišnicima:

Prvo, koliko puta je u svim svojim mandatima, u 20 godina političkog djelovanja postavio pitanje, pokrenuo inicijativu, predložio zakon ili bilo koji drugi konkretan i koristan potez koji tretira krajiške probleme i očekivanja? Tražimo od njega da ako išta ima, da to javno objavi. Rado ćemo s tim upoznati krajiški narod i građane.

Drugo, koliko je puta i kojim povodom Denis Bećirović boravio u Krajini od 2018. godine i prošle kampanje, kad je u Krajinu dolazio opet samo po glasove? Isti su mu bili domaćini, ASDA/NES i SDP krajiški predstavnici. I tada su ga podržali, sakrili se iza njegove kandidature zbog svojih sebičnih razloga, kao što rade i sada, izgubio je Denis, ali nek objasne oni, zašto bi Krajišnici vjerovali da će ih se ovaj čovjek “sjetiti” sada, kad je to propustio (u)raditi godinama unazad?

Jasno je Krajišnicima koliko se ne mogu osloniti i vjerovati šupljim obećanjima Bakira Izetbegovića, ali zar nije ista situacija i odnos prema ovome narodu i od strane Denisa Bećirovića?

Uz ova pitanja, pitamo Bećirovića ko su za njega 'režimski političari' dok sjedi u Vladi USK i to sa premijerom Ružnićem i ostalim ljudima koji vladaju u Krajini?

Na kraju, kandidat Bećirović prekršio je nove odredbe Izbornog zakona koje je nametnuo Visoki predstavnik, jer je zabranjeno 'korištenje prostorija javnih institucija i tijela za radnje predizborne kampanje, pri čemu korištenje istih prostorija nije garantovano drugim kandidatima i političkim subjektima pod istim uslovima, kao i korištenje sredstava komunikacije, informativnih usluga, uredske opreme javnih ustanova i tijela za izbornu kampanju, te korištenje prijevoznih sredstava u vlasništvu državnih, entitetskih, gradskih, kantonalnih ili općinskih organa i organizacija bez naknade ili po sniženoj cijeni za kampanju." Isto je uradio i Bakir Izebegović gostujući kod tuzlanskog premijera čime pokazuju da su to ljudi prošlosti naviknuti na zloupotrebu javne imovine za privatne i stranačke svrhe.

Nove godine lažnih i iznevjerenih obećanja, te nova nadanja od istih političara koji su pokazali desetinama godina da neće, ne znaju ili ne mogu riješiti probleme krajiškog naroda, više ne bi trebala biti opcija. Jer, ovaj put, ima izbora. Za Predsjedništvo BiH je kandidat, osim Bakira Izetbegovića i Denisa Bećirovića i prof. dr. Mirsad Hadžikadić, također Krajišnik, rodom iz Banjaluke, koji sa  Koalicijom Država predstavlja istinsku promjenu i alternativu dosadašnjim lošim politikama i sa desne i sa lijeve strane i koji pokazuje da naša BiH i hoće i može puno bolje mjesto za život, saopćeno je.

nap.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa