Karlo Kolesar opet izabran za predsjednika HAZ-a

VIŠE od 180 izaslanika iz cijele Hrvatske okupilo se ovog vikenda na 13. saboru Hrvatske akademske zajednice, održanom na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje je zajednica krenula s radom prije više od 30 godina, a za dužnost nacionalnog predsjednika ponovno je izabran Karlo Kolesar.

Nacionalni predsjednik, koji nastavlja mandat sljedeće tri godine, istaknuo je kako je važno staviti u prvi plan da članovi Hrvatske akademske zajednice doprinose političkoj edukaciji mladih.

Kolesar je posebni savjetnik Gordana Grlića Radmana

“Rekao bih da je to ključno s obzirom na to da nas u sljedećoj godini očekuje period ispunjen izborima za Europski parlament, Hrvatski sabor, a zatim i predsjednika Republike.

Upravo u tom segmentu možemo govoriti o sinergiji između studentskih i alumni članova koja je ključna za nastavak rasta i razvoja zajednice”, izjavio je Kolesar, inače posebni savjetnik ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana.

Na saboru su, među ostalim, nazočili ličko-senjski župan Ernest Petry, zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler, potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Mislav Herman te direktorica zagrebačkog ureda njemačke Zaklade Hans Seidel Aleksandra Markić Boban.

“Zajednica je orijentirana na budućnosti te kontinuirano dokazuje da može pripremati hrvatske studente i građane za nove izazove u svim područjima industrije i društva, a što će biti posebno važno kada znamo koliko velike promjene su ispred nas”, rekao je, uz ostalo, Ressler te istaknuo kako ta jedinstvena organizacija uspješno spaja mladu energiju i entuzijazam sa iskustvom svojih alumni članova i temeljima koje su postavili još 90-ih godina.

HDZ-ov Herman studentima: Ne brzajte s političkim angažmanom

Potpredsjednik zagrebačke skupštine HDZ-ov Mislav Herman prisjetio se da je svoj društveno-politički put započeo upravo u HAZ-u 1997. godine. Poručio je studentima da nikako ne smiju zapostaviti svoje obrazovanje i ne brzaju s političkim angažmanom jer će se oni u budućnosti itekako nadopunjavati, a zatim pozvao nazočne da aktivno nastave s društvenim, znanstvenim i stručnim angažmanom.

Za nacionalne dopredsjednike izabrani su Dora Miketek, Adrian Poznić i Mario Alpeza. Hrvojka Božić nastavlja dužnost zamjenice predsjednika, dok je bivši dekan zagrebačkog Fakulteta elektronike i računalstva Mislav Grgić ponovno izabran za predsjednika Akademskog vijeća. Ugledni oftalmolog i voditelj Odsjeka u Klinici Svjetlost Ante Barišić izabran je za Alumni predsjednika, priopćeno je, uz ostalo, iz HAZ-a.

Na saboru je izabrano 20 članova Glavnog odbora i gotovo 60 članova Alumni i Akademskog vijeća iz poslovnog, akademskog i političkog života. Hrvatska akademska zajednica je studentska i akademska udruga koja promiče razvoj visokog obrazovanja, njegovanje kulturne baštine te okupljanje ljudi na demokratskim i državotvornim načelima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Index.hr

drugi upravo čitaju