KAKO IZABRATI DOBAR TOALET-PAPIR KOJIM ĆETE BITI ZADOVOLJNI: OVO SU SAVJETI

kako izabrati dobar toalet-papir kojim ćete biti zadovoljni: ovo su savjeti

Prije svega, toalet-papir koji birate treba da bude napravljen od čiste celuloze. To je prirodni materijal, koji se miješa sa vodom, a potom na posebnim mašinama suši i oblikuje u papir. Veoma je bitno da je vaš toalet-papir od čiste celuloze – da u sebi nema nikakve vještačke dodatke ili dijelove recikliranog materijala.

Također, bitno je da obratite pažnju i na brend. Provjerite da li proizvođač posjeduje IFS (International Food Standard) standard kvaliteta i bezbjednosti hrane, koji je prihvatila Globalna incicijativa za bezbjednost hrane (Global Food Safety Initiative) i koji je razvijen sa ciljem da provjerava kompetentnost proizvođača hrane po pitanju njene bezbjednosti i kvaliteta, omogućavajući pritom samim proizvođačima da uštede svoje vrijeme i novac.

Prema kodeksu trgovinskih lanaca, svi proizvođači ili trgovci brendiranom hranom moraju imati sertifikat IFS, koji im omogućava razne benefite, jer sam proces sertifikacije znači nadzor i korektivne mjere. To praktično znači da kupovinom papira koji zadovoljava IFS sertifikat – vi u papir možete zamotati i hranu – jer je higijenski bezbjedan.

Pri izboru toalet-papira povedite računa i o tome šta “ide uz vas” odnosno da li je papir koji kupujete zaista nešto čime ste zadovoljni? Papir ne bi trebalo da se odmah raspadne u ruci ili da rolna traje prekratko. Upravo zato, naposljetku, treći bitan savet jeste da pratite sopstveno iskustvo.

KAKO IZABRATI DOBAR TOALET-PAPIR KOJIM ĆETE BITI ZADOVOLJNI: OVO SU SAVJETI first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju