KAJGANIĆ I LAZAREVIĆ U JEDNOMJESEČNOM PRITVORU: PROCURILI NOVI DETALJI MONSTRUOZNE LIKVIDACIJE U DOBOJU

kajganić i lazarević u jednomjesečnom pritvoru: procurili novi detalji monstruozne likvidacije u doboju

Kako je saopštio sud Kajganićevoj i Lazareviću se na teret stavlja da su kao saizvršioci počinili teško ubistvo na podmukao i svirep način. Dodaju da su osumnjičeni od 29. do 30. januara po prethodnom dogovoru, zločin počinili zajedno sa A.K. maloljetnom kćerkom Kajganićeve.

-U namjeri da liše života Kulišića 29. januara u popodnevnim časovima, a nakon što je maloljetna A.K. usitnila veći broj tableta naziva ”treana“ jačine 10 mg, koje je kupila sestra prvoosumnjičene V.M. na molbu osumnjičenih, iste pomiješala sa vodom, da bi u dogovoru sa osumnjičenima, u večernjim časovima otišla u porodičnu kuću svog oca gdje je uz upotrebu vode, u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta, napravila limunadu koju je dala svom ocu”, saopštio je Okružni sud u Doboju.

Dodaju da je namjera bila da se Kulišić omami i uspava. Dodaje se da su iste tablete A.K. i njena majka i u ranijem periodu davale Kulišiću, a da on za to nije znao.

-Nakon što su tablete počele djelovati i nakon što je oštećeni Kulišić zaspao, maloljetnica je ostavila otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavijestila osumnjičene koji su ušli u kuću”, navodi sud.

Dodaje se da su Kajganićeva i Lazarević rekli maloljetnici da ide u dnevnu sobu i da zatvori vrata, da bi oni ušli u sobu gde je spavao Kulišić.

-Vezali su ga tako što su mu oblijepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i selotejp trakom. Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom iznijeli iz kuće i automobilom, karavan, odvezli u šumu u neposrednoj blizini izletišta Preslica”, navodi sud.

Tu su mu, kako se pojašnjava, nepoznatim predmetom zadali četiri ubodne rane u predjelu stomaka, da bi usljed teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka izazvanog povređivanjem i gubitkom krvi nastupila smrt. Takvog su ga ostavili u šumi i uputili se u nepoznatom pravcu.

Prema rješenju suda pritvor može trajati do 29. februara ili nove odluke suda. Pritvor je određen zbog straha od bjekstva osumnjičenih, bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak, te zbog težine djela i uznemirenja javnosti.

The post KAJGANIĆ I LAZAREVIĆ U JEDNOMJESEČNOM PRITVORU: PROCURILI NOVI DETALJI MONSTRUOZNE LIKVIDACIJE U DOBOJU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju