31.6 C
Sarajevo
Pon, 06, 22

IZ BUDŽETA BPK GORAŽDE ZA PROJEKTE 30 NEPROFITNIH ORGANIZACIJA 100.000 KM

Za realizaciju projektnih aktivnosti neprofitnih organizacija u 2022. godini, Vlada BPK Goražde je izdvojila sredstva u iznosu od 100.000 KM, a putem javnog poziva pravo na ovaj vid podrške je ostvarilo 30 neprofitnih organizacija s područja tog kantona.

Premijerka Obuća napomenula je da su za finansiranje projektnih aktivnosti u ovoj godini izdvojena nešto veća finansijska sredstva, naglasivši da će Vlada BPK Goražde posebno insistirati na pravdanju utroška tih sredstava što će, kako je kazala, biti jedan od prioritetnih uslova za nastavak saradnje i u narednom periodu.

iz budžeta bpk goražde za projekte 30 neprofitnih organizacija 100.000 km
IZ BUDŽETA BPK GORAŽDE ZA PROJEKTE 30 NEPROFITNIH ORGANIZACIJA 100.000 KM
  • Vlada BPK Goražde već treću godinu podržava projekte nevladinih organizacija koje egzistiraju na području našeg kantona, a koje zaista svojim aktivnostima opravdaju podršku koju dobijaju. Interes nam je da one budu što aktivnije, okupljajući što veći broj građana, a podršku koju dobiju pravdat će realizujući projekte od značaja za cjelokupnu zajednicu – izjavila je Obuća.

U ime korisnika, riječi zahvalnosti Vladi BPK Goražde koja je prepoznala značaj projekata i odobrila sredstva za njihovu implementaciju i nastavak aktivnosti neprofitnih organizacija, uputili su predsjednik NK “Kolina” iz Ustikoline Suad Bašić i predsjednik Humanitarnog udruženja “Svjetlo grada“ iz Goražda Admir Hadžić.

PROČITAJ  Vijeće ministara BiH o Nacrtu budžeta za 2022, novcu za izbore i radu OSA-e

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

-Click Here To Join Native Media

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa