iPhone 16 Pro Max sa najvećom baterijom

Već je počelo širenje glasina i informacija o kapacitetu baterije nadolazeće serije iPhone 16. Jedan od informatora tvrdi da će iPhone 16 Pro Max imati najveći kapacitet baterije od svih dosad izdanih iPhonea.

Apple Watch X – renderi koji donose realnost

Međutim, takve glasine i informacije obično ne ulijevaju povjerenje. Prošle godine također su kružile glasine o značajnom povećanju kapaciteta baterije za liniju iPhone 15, koje se nisu ostvarile.

No, danas imamo informacije o bateriji koja bi trebala napajati ovogodišnji model iPhone 16 Pro Max, a te informacije dolaze od Ming-Chi Kua. Za one koji nisu upoznati, Kuo je analitičar za Apple u kompaniji TF International i stekao je značajan ugled zahvaljujući svojim predviđanjima o budućoj Appleovoj opremi, uključujući iPhone. Stoga, kada Kuo govori o budućim modelima iPhonea, obično je pametno obratiti pažnju.

Ovo je iPhone 16 – glasine su bile tačne

– Advertisement –

U petak je Kuo na platformi Medium objavio novi izvještaj u kojem navodi da baterija za iPhone 16 Pro Max dobiva nadogradnju energetske gustoće. Prema analitičaru, to će povećati trajanje baterije iPhonea 16 Pro Max ako baterija ostane iste veličine ili bude veća od one koja napaja iPhone 15 Pro Max.

1 17
S lijeva na desno: iPhone 16 Pro Max (6,9″), iPhone 16 Pro (6,3″), iPhone 16 (6,1″), iPhone 16 Plus (6,7″)

Ili, Apple bi mogao odlučiti zadržati isto trajanje baterije, što bi omogućilo smanjenje veličine komponente u iPhoneu 16 Pro Max, dajući tehnološkom divu dodatni unutarnji prostor u telefonu za druge komponente.

iPhone 17 Slim bit će skuplji u odnosu na Pro Max

Vidi još i…

1 11

Kuo dodaje da će baterija za Appleov vrhunski model za 2024. godinu prvi put koristiti kućište od nehrđajućeg čelika, što će spriječiti pregrijavanje baterije. Analitičar navodi da će upotreba kućišta od nehrđajućeg čelika olakšati izmjenjivost baterije, što će na kraju Europska unija kroz svoj Zakon o digitalnom tržištu (DMA) zahtijevati od proizvođača pametnih telefona u regiji.

Iako se izvještaj uglavnom fokusira na bateriju namijenjenu za iPhone 16 Pro Max, Kuo navodi da ako masovna proizvodnja novog dizajna baterije bude uspješna i ako povratne informacije budu pozitivne, mogli bismo vidjeti da Apple poboljša energetsku gustoću baterijskih ćelija i koristi kućište baterije od nehrđajućeg čelika na svim modelima iPhonea 16.

iPhone 16 serija na tržište će u rujnu – očekivano

Analitičar kaže da se njegov izvještaj temelji na provjeri Appleovog lanca opskrbe, koji je pokazao da Apple posluje s tvrtkom pod nazivom Sunway. Ta tvrtka je glavni dobavljač kućišta baterija od nehrđajućeg čelika. Takve informacije su upravo u Kuoovoj specijalnosti.

Izvor: ( itportal.ba / Javno.ba )

drugi upravo čitaju