iOS 18.4 donosi nove AI mogućnosti za Siri na proljeće 2025.

Ako redovno pratite, onda znate da je nedavno na WWDC konferenciji predstavljen iOS 18. Apple je konačno predstavio Apple Intelligence (AI) koji će biti implementiran unutar iOS 18 platforme, i to na nadolazeće, ali i postojeće modele telefona (samo iPhone 15 Pro i 15 Pro Max).

iOS 18 donosi novitete u Vremensku Prognozu

Apple je otkrio planove za nadogradnju Siri i iOS-a uz pomoć vlastite umjetne inteligencije nazvane Apple Intelligence. Neke značajke umjetne inteligencije bit će dostupne korisnicima iPhonea koji koriste iOS 18 krajem 2024. godine, dok će druge biti spremne tek 2025. Glavna nadogradnja Siri će biti u toj drugoj skupini.

Tehnološki novinar Mark Gurman iz Bloomberga, poznat po svojim pouzdanim informacijama, sugerirao je da bi neke nove značajke Siri mogle ući u beta testiranje za programere već u siječnju iduće godine i postati javno dostupne tijekom proljeća kao dio nadolazećeg izdanja iOS-a 18.4 koji je trenutno u razvoju.

– Advertisement –

iOS 18 predstavljen – AI mogućnosti i više personalizacije

Možda se pitate koje su to značajke? Na primjer, poboljšana sposobnost Siri da precizno kontrolira akcije unutar Appleovih aplikacija. To znači da biste mogli zamoliti Siri da uredi fotografiju i pošalje je prijatelju. Još jedna značajka je njena sposobnost prepoznavanja sadržaja na ekranu, omogućujući Siri da anticipira vaše akcije na temelju konteksta.

U međuvremenu, druge značajke Siri, poput redizajniranog sučelja i integracije s ChatGPT-om, očekuju se kasnije ove godine. Smatram da je krajnje vrijeme da Apple preuredi svog digitalnog asistenta, posebno s usponom chatbota poput Gemini i ChatGPT-a, koji privlače pažnju zbog svojih sposobnosti i razgovorne vještine.

Evo koji će iPhone i iPad modeli dobiti iOS 18 / iPadOS 18

Vidi još i…


1 13

Poboljšane sposobnosti Siri bit će naglašena značajka uvođenja Apple Intelligence. Ova značajka će biti dostupna na najnovijim modelima iPhonea 15 Pro i novijima, kao i na iPadima i MacBookima opremljenima s čipsetom M1 ili novijim. Apple Intelligence će također biti dostupan na Vision Pro, iako ne prije sljedeće godine.


3 15

Što se tiče drugih Appleovih uređaja poput HomePoda, korisnici će morati pričekati. Prema Gurmanu, morat će čekati dok tvrtka ne lansira svoj stolni robot na pogon umjetne inteligencije, o čemu se već neko vrijeme izvještava.

Hoće li iPhone 16 (Plus) moći koristiti Apple Intelligence?

Ideja iza ovog uređaja je simulirati pokrete glave i zumirati pojedince unutar grupe, potencijalno poboljšavajući interakcije tijekom video poziva. Navodno, Apple planira da ovi roboti djeluju autonomno i istražuje algoritme za navigaciju kako bi to postigao.

Izvor: ( itportal.ba / Javno.ba )

drugi upravo čitaju