IMA NEKA TAJNA VEZA: ČOVIĆ U DRUŠTVU BOGATOG IZRAELSKOG BIZNISMENA

Vrpcu su presjekli izraelski biznismen Amir Gross Kabiri, osnivač i vlasnik The Hub of Fine Artsa, te lider HDZ-a BiH Dragan Čović.

Kabiri je tom prilikom istaknuo kako Bosna i Hercegovina ima veliki potencijal da bude srce Balkana, a kako građani Mostara zaslužuju živjeti prosperitetno.

  • Ovaj dio projekta je moj doprinos ovoj zemlji i ovome gradu kako bih pokazao da vjerujem i da ću nastaviti ulagati u Mostar kako bi postao bolji, što i zaslužuje – poručio je.
  • Dali smo Mostaru jednu potpuno novu dimenziju. Uvjeren sam da ćemo uz nove projekte s gospodinom Kabiriem moći biti ponosni na ono što jesmo te da ćemo našem gradu i našoj domovini Bosni i Hercegovini dati mjesto koje im pripada – kazao je Čović.

Samo nekoliko sati ranije, Večernjakov pečat za privrednika godine primio je Amir Gross Kabiri, izraelski biznismen na čelu M. T. Abraham Group, koji je preuzeo dio posrnulog Aluminijskog kombinata u Mostaru.

On je prilikom preuzimanja nagrade, rekao da Bosna i Hercegovina ima ogroman potencijal da bude vodeći privredni pokretač u balkanskoj regiji.

  • S vizijom i proračunatim odvažnim odlukama, pod mojim vodstvom, M. T. Abraham Group nastavit će ulagati u ovu perspektivnu zemlju jer smatramo da ništa ne može spriječiti našu odlučnost i vjeru u stvaranje bolje budućnosti za njezine građane. Budućnost pripada onima koji iniciraju, stvaraju i vode, stoga potičem bistru mladu generaciju da se ne boji preuzimanja inicijative jer, zahvaljujući vašoj kreativnosti i mudrosti, ova će zemlja razviti vlastitu ekonomsku silu – rekao je.

Inače, Abraham Group, na čelu kojeg stoji nagrađeni Kabiri, izdašni je sponzor nogometnom prvaku BiH, mostarskom Zrinjskom, a spekulira se da je vlasnik u prisnim odnosima s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, čije neslužbeno stranačko glasilo Večernji list BiH mu je i dodijelilo ovu nagradu, piše slobodna bosna.

hayat.ba

drugi upravo čitaju