IAKO JE KAŽNJEN SA 70 KM, BAHATI VOZAČ SKUPOCJENOG MERCEDESA OPET PARKIRAO NA ISTO MJESTO

iako je kažnjen sa 70 km, bahati vozač skupocjenog mercedesa opet parkirao na isto mjesto

Nakon pisanja portala Crna-Hronika reagovao je i MUP Kantona Sarajevo i kaznio bahatog vozača.

  • U vezi s vašim upitom, obavještavamo vas da su policijski službenici PS Stari Grad, dana 13.01.2024.godine prekršiocu izdali prekršajni nalog JSBO 110.956.206.1 kojim je izrečena novčana kazna u iznosu od 70,00 KM, zbog nepropisno parkiranog m/v reg.oznka T73J271 u ulici Bravadžiluk, općina Stari Grad.

Međutim isti vozač parkirao je skupocjeno vozilo u istoj ulici, samo 5 dana nakon što je dobio kaznu u iznosu od 70 KM.

Prekršilac je počinio prekršaj iz člana 38. stav 1. i člana 130. stav 4. ZOOBS-a na putevima u BiH, za koji je prihvatio odgovornost.

Vezano za upit da li se mogu sankcionisati vozači na drugi način osim kaznom za nepropisno parkiranje u iznosu od 40 KM, obavještavamo vas da se u konkretnom slučaju vozač može sankcionisati zbog činjenja prekršaja iz člana 38. stav 1. ZOOBS-a na putevima u BiH, za koji je predviđena novčana kazna u iznosu od 30,00KM, radi kretanja vozilom površinom koja nije namijenjena za kretanje vozila (a što je u predmetnom slučaju i učinjeno).

(Crna Hronika)

The post IAKO JE KAŽNJEN SA 70 KM, BAHATI VOZAČ SKUPOCJENOG MERCEDESA OPET PARKIRAO NA ISTO MJESTO first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju